Villkor

Användarvillkor

Upphovsrätt

Ditt konto är personligt och som användare förbinder du dig att inte på något sätt framställa kopior av inloggningsskyddat material annat än för ditt eget privata bruk. Obehörigt användande av materialet är förbjudet och kan medföra straff- och skadeståndsansvar.

Pris

Samtliga priser anges i svenska kronor exklusive moms. Momsen är för närvarande 25% på nedladdade dokument och 6% på tryckta produkter.

Betalning

Betalningen sker i förskott, via betaltjänsten DIBS Payment Services AB eller via faktura. DIBS Payment Services AB garanterar att kundens uppgifter endast kan läsas av betal- och banksystemet. Vid genomförande av kortbetalning reserveras köpesumman på ditt konto. Det går bra att betala med VISA, Master Card samt American Express. Betalar du med faktura lagrar Dagens Samhälle information som rör betaluppgifterna endast för att köpet ska kunna genomföras samt för eventuella framtida köp. Vid köp som understiger 200 kronor exklusive moms tillkommer en fakturaavgift på 49 kronor när du betalar via faktura. Betalningsfrist 30 dagar. Vid sen betalning tillkommer en påminnelseavgift på 50 kronor samt dröjsmålsränta på 10 %.

Adressändring och uppehåll

Förändringar i din prenumeration bör anmälas minst en vecka i förväg. Prenumerationsperioden förlängs inte vid uppehåll. Du har dock tillgång till den digitala utgåvan av tidningen även under prenumerationsuppehåll av pappersutgåvan. Om du endast har den digitala utgåvan kan du inte göra uppehåll i prenumerationen.

Leverans till utlandet

Vid fysisk leverans till utlandsadress tillkommer en extra avgift. Vi reserverar oss för störningar i transporterna och för lokala distributionsproblem i mottagarlandet.

Ångerrätt

Nedladdning av digitala produkter klassas som en tjänst som inte kan återlämnas då det är en så kallad direktkonsumtion. Om du är missnöjd eller om det är något fel på produkten ska du naturligtvis ta kontakt med oss, så hjälper vi dig.

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, så har du rätt att ångra ditt köp. Du ska då meddela oss inom 14 dagar från det att du har erhållit första numret av tidningen, eller vid digital prenumeration inom 14 dagar från din beställning. Om prenumerationen redan är betald kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften.

Personuppgifter

Vid beställning av tidning eller annan produkt från Dagens Samhälle godkänner du att dina personuppgifter, inklusive postadress, e-postadress och mobiltelefonnummer, får lagras och användas av Dagens Samhälle för fakturering, leverans, digitala tjänster, analys och marknadsföring. Inga uppgifter säljs vidare till tredje part.

Uppgifter som du lämnar direkt eller indirekt genom att använda tjänster och erbjudanden kan tillsammans med övriga uppgifter användas för ovan nämnda marknadsföring samt för att anpassa innehåll, tjänster och annonsering till dig samt för utveckling av nya tjänster och produkter. Information om din användning av digitala tjänster inhämtas med hjälp av bland annat cookies. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Den rättsliga grunden för vår behandling av dina personuppgifter är dels fullföljande av avtal och dels Dagens Samhälles berättigade intresse. 
Vill du rätta, radera, begränsa användningen av eller invända mot användningen av dina personuppgifter kan du göra det genom att skicka brev till Personuppgiftsansvarig, Dagens Samhälle AB, 118 82 Stockholm. Självklart ser vi helst att du först kontaktar oss om du har klagomål, men om du anser att vi inte har gjort tillräckligt kan du även kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm, epost datainspektionen@datainspektionen.se

Uppdaterat 2018-05-23.