Vanliga frågor konto, e-tidning och app

Varför måste jag skapa ett konto?

Vi vill erbjuda våra läsare en enkel lösning när det gäller inloggning och hantering av olika typer av prenumerationer (e-tidning, debattsvepet, jobbevakning m m). Med Dagens Samhälles konto får du allt samlat på samma ställe. Du kan bland annat själv välja användarnamn och lösenord (lättare att komma ihåg) och behålla inloggningen (du behöver inte logga in på nytt varje gång).

Hur får jag tillgång till Dagens Samhälle som e-tidning?

Nyheterna i tidningen reserverar vi för dig som är prenumerant. Är du redan prenumerant kan du enkelt skapa ett konto här och sedan koppla det till ditt prenumerationsnummer. Då får du tillgång till e-tidningen. Vill du läsa e-tidningen via mobil/läsplatta rekommenderar vi vår app. Den kan du ladda ner via App Store (för Iphone/Ipad) eller via Google Play (för Android). Är du inte redan prenumerant kan du bli det här.

Jag får ett felmeddelande när jag försöker logga in i appen.

För att kunna logga in i appen behöver du ha ett konto hos Dagens Samhälle samt koppla din tidningsprenumeration till det. Annars kan du inte logga in i appen. Om du har ett konto med tidningsprenumeration kan felet bero på att du har angivit felaktiga inloggningsuppgifter.

Jag har inte tillgång till mitt prenumerationsnummer. Hur får jag hjälp med det?

Det finns några olika sätt att hitta prenumerationsnumret: först och främst finns det på din faktura. Har du inte tillgång till fakturan kan du titta på tidningen – om den levereras med Posten (och inte med tidningsbudet) så står det tryckt på baksidan. Har du registrerat din e-postadress när du tecknade prenumeration, så kan vi skicka den till dig. Klicka här och välj ”Skicka mitt kundnummer till min e-post”. Du kan också ringa vår kundtjänst på telefon 08-452 73 10.

Varför funkar inte kopplingen till e-tidningen?

Har du angivit rätt postnummer? Använd postnumret i utdelningsadressen!
Har du angivit rätt prenumerationsnummer? Kontrollera att du inte fått med några mellanslag före eller efter siffrorna.
Är din prenumeration aktiv? Kolla via webbkundtjänst.

Jag kommer inte ihåg mitt lösenord till mitt konto, vad ska jag göra?

Klicka på ”Glömt lösenord” vid inloggningen. Ange den e-postadress du använde som användarnamn när du registrerade dig, så skickar vi ett mejl med vidare instruktioner. Du kan sedan ändra lösenord.

Jag behöver fler tips om hur jag använder e-tidningsläsaren.

När du öppnar e-tidningen på din dator finns en liten meny längst till höger. Klicka på den översta symbolen (tre horisontella streck), så visas hela menyn. Längst ner i menyn finns Information samt Öppna navigeringsguiden, med fler tips! När du vill stänga menyn och fortsätta bläddra i tidningen, klickar du på Esc eller den översta symbolen igen.

Var hittar jag Dagens Samhälles app?

Den kan du ladda ner via App Store om du har en Iphone eller Ipad eller via Google Play om du har en Android. I appen kan du läsa e-tidningen och ladda ner den om du vill läsa den offline. Du kan också få pushnotiser och söka i vårt arkiv via appen.

Kan jag skapa ett konto hos Dagens Samhälle direkt i appen?

Nej tyvärr, det måste du göra på vår sajt på Skapa konto-sidan.

Jag blir utkastad från mitt konto. Varför det?

Mest troligt är att dina inloggningsuppgifter har kommit i orätta händer. När någon annan loggar in på ditt konto, så kastas du ut. Kontrollera att du ensam använder dina inloggningsuppgifter!

Har du fortfarande problem, kontakta vår kundservice på telefon 08-452 73 10.

Kan man prenumerera enbart på e-tidningen?

Javisst, vi skapar innehållet – du bestämmer hur du vill läsa. Priset är detsamma, oavsett om du väljer enbart papper, enbart digitalt eller både och. Dock skiljer sig momsen (6% på papperstidningen, 25% på den digitala tidningen) vilket leder till olika slutpriser.

Vilka tekniska krav finns för att jag ska kunna läsa den digitala versionen av Dagens Samhälle?

Se till att din webbläsare är uppdaterad och att du har den senaste versionen av operativsystem installerat för att Dagens Samhälles digitala tjänster ska fungera tillfredställande.

E-tidningen ”fastnar” och man ser bara logotypen och en ladddningssymbol?

Kolla först internetuppkopplingen. Om den fungerar, rensa cachen/töm historiken.

Det går inte att ”pincha” eller zooma i mobilen genom att dra isär två fingrar.

Tryck två gånger på en sida, sedan går det att ”pincha”.

Sidan zoomas in för mycket när man dubbeltrycker?

Den digitala tidningen är gjord av en bild. Därför blir det suddigt när man zoomar in för mycket. Det går bra att finjustera zoomningen genom att pincha.

Sidan är suddig eller bara en bit av sidan syns?

Det kan bero på att den högupplösta sidan inte har laddats in.Orsaken till det är vanligen att internetuppkopplingen är långsam eller saknas helt.

Laddningssymbolen bara fortsätter snurra inne i arkivet eller i sökfunktionen?

Orsaken till det är vanligen att internetuppkopplingen är långsam eller saknas helt.