lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Regionpolitik

Västmanlands regiondirektör får gå

Publicerad: 1 september 2023, 12:19

Regiondirektör Anders Åhlund lämnar sin post i Västmanland.

Foto: Anders J Larsson, Pia Nordlander

Anders Åhlund, regiondirektör i Västmanland, slutar efter en överenskommelse med regionstyrelsen. Beskedet kommer efter några turbulenta veckor med protester mot att sjukhusdirektören tvingats bort.

Ämnen i artikeln:

Region Västmanland

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


På fredagen meddelade Region Västmanland att regiondirektör Anders Åhlund slutar efter en överenskommelse med regionstyrelsens ordförande Mikael Andersson Elfgren (M). Beslutet fattas på regionstyrelsens sammanträde den 5 september.

”Nu står regionen inför stora och svåra utmaningar som kräver en nystart för att vända regionens ekonomiska utveckling”, skriver Mikael Andersson Elfgren i ett pressmeddelande.

De senaste veckorna har det stormat kring sjukvården i Västmanland efter att sjukhusdirektören Liselott Sjöqvist tvingades lämna sin post med omedelbar verkan den 17 augusti. I ett protestbrev som VLT tagit del av skrev 18 verksamhetschefer inom akutsjukvården att hon varit en ”värdefull och uppskattad chef” och att de var ”kritiska till formerna för hur avsättningen har gått till”.

Beslutet om att avsätta Liselott Sjöqvist togs av hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth. Turerna kring detta har inte något samband med att regiondirektör Anders Åhlund nu också får gå, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Andersson Elfgren till VLT.

Anders Åhlund får 12 månadslöner vilket motsvarar 1 990 800 kronor i avgångsvederlag, rapporterar VLT.

LÄS MER:

Allt fler väljer bort Marabou – så är bojkotten möjlig

Lista: Här är regionerna där flest tvångsvårdas

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev