söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Regionpolitik

Regionen har hittat ny direktör – ett år efter omtalad uppsägning

Publicerad: 23 december 2022, 10:45

Foto: las Sjöberg/Region Västerbotten

Region Jämtland Härjedalens rekryteringsgrupp vill att Sara Lewerentz blir ny regiondirektör. Hon jobbar i dag med digitalisering i Västerbotten. ”hon känns helt rätt för oss”, säger tillträdande RSO Bengt Bergqvist (S) i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Region Jämtland HärjedalenRegionalpolitikChefskapLedare

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Ett drygt år efter att Jämtland Härjedalens regiondirektör Hans Svensson fick sparken efter hård kritik från sjukvårdspersonal föreslås Sara Lewerentz fylla den vakanta tjänsten. Hon jobbar sedan fem år som digitaliserings- och servicedirektör i Region Västerbotten. 

Regionstyrelsens tillträdande ordförande Bengt Bergqvist är mycket nöjd med valet. ”Rollen som regiondirektör är ett av Sveriges mest komplexa uppdrag, men Sara har i sina tidigare roller lagt stor vikt vid att samverka och skapa goda förutsättningar för ledar- och medarbetarskap vilket gör att hon känns helt rätt för oss”, säger han i ett pressmeddelande.

Efter fjolårets turbulens har regionen som krav att direktören ska bo i länet. Sara Lewerentz kommer att flytta i samband med tillträdet i maj.

”Jag är förankrad i regionen genom både släkt och fritidsintressen. Flera gånger om året är vi i vår stuga vid Offerdalsfjällen för att njuta av och vistas i den vackra naturen. Att tillsammans med familjen få möjligheten att permanent bosätta mig i länet känns efterlängtat och spännande”, säger hon.

Formellt beslut tas av regionstyrelsen i januari. Anders Byström är i dag tillförordnad regiondirektör. 

LÄS MER: Regiondirektörer sökes – ”Det är hög omsättning”

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev