söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Regionpolitik

Alf Jönsson får sparken som regiondirektör

Publicerad: 6 oktober 2022, 06:29

Polisutredningen mot Alf Jönsson ska inte ha legat till grund för beslutet. Foto: Region Skåne

Skånes regiondirektör Alf Jönsson får lämna sin tjänst efter beslut av regionstyrelsens ordförande Carl Johan Sonesson (M).

Ämnen i artikeln:

VårdinnovationSenaste nyttRegion SkåneRegionalpolitikHälsaMutor

”Alf Jönsson har verkat i drygt sju år under två mandatperioder med olika styren och har under den här tiden gjort ett gediget arbete. Nu går vi in i en ny mandatperiod och det är naturligt att vi ser över ledningen med de utmaningar vi har framför oss”, säger Carl Johan Sonesson i ett pressmeddelande.

Jönsson säger i en kommentar att han tackar alla medarbetare och chefer.

”Det är människor som verkligen gör skillnad för skåningarna och jag är stolt att ha varit en del av Region Skåne och den otroliga utveckling som skett under de här innehållsrika åren”, säger han.

Alf Jönsson tog timeout i slutet av augusti efter att ha blivit kontaktad av polis. Regionen uppgav då att han inte delgivits någon misstanke men skulle förhöras.

Jönssons namn har förekommit i samband med SVT Nyheter Skånes granskning av en middag som företaget Vårdinnovation bjöd på i samband med en upphandling av ett digitalt vårdverktyg. I våras dömdes tre personer till fängelse för mutbrott som begåtts i samband med upphandlingen.

LÄS MER: Vårdexpressen: Fängelse och miljonskadestånd för tjänstemän i muthärva

Enligt Region Skåne har utredningen ingenting att göra med att Jönsson får sluta.

”Det har inte kommit fram någon ny information om den polisutredning som aktualiserat time-out för Alf Jönsson och det har inte heller legat till grund för beslutet”, skriver regionen i pressmeddelandet på onsdagen.

Alf Jönsson har enligt anställningsavtalet rätt till lön i 24 månader vid uppsägning och får därmed en fallskärm på totalt 4,7 miljoner kronor, rapporterar SVT Nyheter Skåne. 

Dagens Samhälle har sökt Alf Jönsson.

TT/DS

LÄS MER: Kartläggning: Kvinnor toppar regiondirektörernas lönelista

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev