Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Uppgifter: Internkonflikter i SD i Sölvesborg efter succéval

Publicerad: 27 september 2022, 10:36

Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Efter en rad interna stridigheter kring förslag som SD-ledaren i Sölvesborg Louise Erixson har lagt fram, överväger hon nu att lämna ledarskapet, enligt uppgifter till Expressen. Själv säger hon till tidningen att hon accepterat nomineringen som gruppledare.

Ämnen i artikeln:

SD

JD


Det ska handla om internkonflikter kring en rad av Louise Erixons förslag som ligger till grund för hennes vilja att lämna ledningen av kommunen, enligt uppgifter till Expressen som hänvisar till partiföreträdare. Bland annat har det funnits motsättningar kring ett förslag om att ”göra kommunen till ett intresseområde för kärnkraft”, enligt en citerad källa. 

Vidare har Louise Erixons hårda linje i migrationspolitiken skavt, skriver tidningen. 

DS har utan framgång sökt Louise Erixon men till Expressen säger hon att hon accepterat nomineringen till gruppledare för kommande mandatperiod. 

SD i Sölvesborg kunde notera en uppgång med 9,9 procent jämfört med senaste kommunvalet, och Louise Erixon själv fick hela 1 175 personröster. 

Succévalet verkar dock ha tagit ut sin rätt på SD-ledaren, som dagen efter valet meddelade att hon tar ledigt. ”Jag är en av dem som slitit över min förmåga och gjort allt för valseger, på alla nivåer”, skrev hon i ett inlägg på Facebook. 

Läs mer: 

SD-toppen pausar: ”Slitit över min förmåga”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev