Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Stort lönepåslag för Eskilstunas KF-ordförande

Publicerad: 10 november 2022, 11:50

Kommunfullmäktiges ordförande Ann-Sofie Wågström (S) får högst lönepåslag av alla politiker i Eskilstuna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Kommunfullmäktiges ordförande i Eskilstuna får en rejäl löneökning. Alla partier är överens om att höjningen är en bra idé – men de inblandade vill inte svara på frågor om varför.

Ämnen i artikeln:

LönerPolitikerSenaste nytt

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


De höjda arvodena röstades igenom kommunfullmäktige i maj. Flera politiker ges lönepåslag, störst får kommunfullmäktiges ordförande Ann-Sofie Wågström (S). Hennes arvode petas upp med 14 300 kronor till 35 750 i månaden, lika mycket som nämndernas ordföranden får, rapporterar SVT Sörmland.

I dokumenten från kommunfullmäktiges sammanträde i maj bedöms de höjda arvodena kosta omkring 300 000 kronor per år. Ordförandena i valnämnden och arvodeskommittén och vice ordförande i kommunfullmäktige får mer pengar i plånboken.

LÄS MER: Hela listan: Så mycket tjänar toppolitikerna i kommunerna 2021

Ann-Sofie Wågström ställer inte upp på en bandad intervju med SVT, hon vill inte kommentera höjningen eftersom hon inte har varit inblandad i arbetet. Arvodeskommitténs ordförande Marianne Karlberg (S) nekar också intervju, men säger att partierna i kommittén har jämfört arvoden i andra likvärdiga kommuner.

SVT har kollat lönerna i 18 jämförbara kommuner. Av dem har endast Linköpings kommunfullmäktigeordförande högre arvode än Eskilstunas.

Dagens Samhälle söker Marianne Karlberg.

LÄS MER:

Lönevarningen från SKR till lokalpolitikerna: ”Förödande”

Här är kommunen som sänker politikerarvodena

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev