Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Sonesson nobbar rikspolitiken – stannar i Staffanstorp

Publicerad: 27 september 2022, 14:25

Christian Sonesson, kommunstyrelseordförande i Staffanstorp.

Foto: Johan Nilsson/TT

Efter många om och men meddelar Cristian Sonesson, kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp (M), att han tackar nej till rikspolitiken och fortsätter leda kommunen.
”Jag är redo att tillsammans med kommuninvånare, företagare, anställda, föreningsledare och alla andra att fortsätta utveckla vår fantastiska kommun”, skriver han på Facebook.

Ämnen i artikeln:

Senaste nytt

JD


Uppmärksamheten kring Christian Sonesson har varit stor i flera år, inte minst på grund av att han 2018 valde att styra kommunen tillsammans med SD. 

Efter årets kommunval hade kommunstyrelseordföranden ett val mellan att arbeta i riksdagen under kommande mandatperiod – eller stanna i Staffanstorp. Nu har han bestämt sig för det senare, meddelar han i ett uttalande på Facebook. 

”Jag har den största respekt för uppdraget som lagstiftare och jag är djupt hedrad att jag blivit vald till ledamot i riksdagen. Det går dock inte att bortse från hur Staffanstorps väljare har röstat. De har gett Moderaterna nästan 45 % i valet. Väljarna i Staffanstorp har dessutom gett mig ett otroligt personligt stöd med över 2100 personröster, vilket motsvarar 84 % av alla personröster som mitt parti fått”, skriver han. 

Ovissheten kring Christian Sonessons framtid menar han har påverkats av talmansvalet ”med tanke på det jämna parlamentariska läget”. Nästa person på riksdagslistan är Emma Ahlström, som tar över Christian Sonessons uppdrag i riksdagen. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev