Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

SD: Vem vill ni samarbeta med, Jerlmyr?

Hur vill Moderaterna i Stockholm stad få till stånd ett maktskifte? Kommer det att ske genom samarbete med SD eller genom samarbete med de rödgröna, undrar Peter Wallmark och Martin Westmont från Sverigedemokraterna i en replik till Anna König Jerlmyr (M).

Publicerad: 14 augusti 2018, 18:00

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Ämnen i artikeln:

StockholmKommunerPolitikModeraternaSverigedemokraterna

Replik. I en artikel i Dagens Samhälle den 7 augusti meddelar Anna König Jerlmyr (M) att Stockholm behöver ett maktskifte i Stockholms stad. Det skapar vissa förhoppningar inför framtiden med tanke på den på många sätt misslyckande politiken från den sittande rödgrönrosa majoriteten under den gångna mandatperioden. Vad Moderaterna och övriga allianspartier inte informerar stockholmarna om är hur man har tänkt att detta maktskifte i Stockholm ska gå till.

De senaste opinionsundersökningarna för Stockholms stad visar på att Sverigedemokraterna går starkt framåt, vilket innebär att ingen av de två traditionella blocken kommer att få egen majoritet efter valet. Den självklara frågan som då uppstår, och som väljarna bör få svar på i god tid innan valdagen är: Hur ska alliansen få till ett maktskifte i Stockholms stad, vilket parti utöver allianspartierna har man tänkt samarbeta med?

Blir det Miljöpartiet man ytterligare en gång kommer att göra upp med? I så fall måste Moderaterna låta sina väljare få veta det innan valet så att de kan ta ställning till om de vill låta Miljöpartiets på många sätt verklighetsfrånvända politik få inflytande kommande mandatperiod.

Ett tydligt besked från Sverigedemokraterna i Stockholms stad är att vi kommer att driva en politik som värnar stockholmarnas välbefinnande och trygghet. En politik där vi satsar på trygghetsskapande åtgärder och framförallt en politik som tar tag i de frågor som övriga partier under så många år sopat under mattan.

Sverige och Stockholm behöver ett omtag och vi är beredda att göra det i samarbete med andra partier. Varken Moderaterna eller Socialdemokraterna kommer att kunna räkna med ett passivt stöd från Sverigedemokraterna kommande mandatperiod. Vill något politiskt block ha vårt stöd efter valet så är man välkommen att inleda en dialog.

Låt oss vara goda föredömen för barn och ungdomar, genom att som vuxna människor samtala med varandra oavsett om våra politiska åsikter skiljer sig i vissa frågor. Det finns redan i dag en samsyn inom ett flertal politiska områden mellan oss och andra partier. Låt oss visa stockholmarna den respekt de förtjänar genom att genomföra förändringar för ett bättre Stockholm i de frågor där vi har en majoritet av stockholmarna bakom oss.

Vi är beredda att ta ansvar för Stockholm och dess invånare, vår dörr står alltid öppen för en dialog med samtliga andra partier.

Peter Wallmark, 1:a kandidat för Sverigedemokraterna till Stockholms stad

Martin Westmont, Gruppledare för Sverigedemokraterna i Stadshuset

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev