onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

SD-toppen pausar: ”Slitit över min förmåga”

Publicerad: 12 september 2022, 09:38

Foto: MAGNUS LEJHALL

Louise Erixon, SD-ledare i Sölvesborg, har gjort ett kanonval, men meddelar att hon har sjukanmält sig, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Ämnen i artikeln:

Senaste nyttSDSverigedemokraterna

I Sölvesborg ser SD ut att få stöd av 38,9 procent av väljarna, en uppgång med 9,9 procentenheter.

I ett inlägg på Facebook beskriver Louise Erixon att valrörelsen varit ”otroligt tuff” för många valarbetare.

”Jag är en av dem som slitit över min förmåga och gjort allt för valseger, på alla nivåer. För mig har detta dock tagit ut sin rätt och jag kommer nu att behöva lite tid för att återfå styr på tillvaron. Tills vidare lämnar jag över till mina kollegor i SD Sölvesborg att hålla flaggan i topp”, skriver Louise Erixon.

Kith Mårtensson, lokal ledare för Moderaterna och vice ordförande i kommunstyrelsen, tror inte att Louise Erixons frånvaro påverkar förutsättningarna för de två partiernas samarbete i Sölvesborg. SD har sedan valet 2018 styrt kommunen tillsammans med bland andra Moderaterna.

– Jag kommer säkert att få mer ansvar under tiden hon är borta, men annars ser jag ingen större skillnad, säger hon till Dagens Samhälle.

Ett skäl till Moderaternas dåliga val i Sölvesborg menar Kith Mårtensson är att många väljare ser M som ett bihang till SD. Under Louise Erixon frånvaro kan det bli mer utrymme för M.

– Det kan leda till större genomslag för oss i media och det är något vi behöver, säger Kith Mårtensson.

 

TT/DS

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev