fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

SD-topp hoppar av efter avslöjande om sambo

Publicerad: 3 november 2022, 12:40

Två av Sverigedemokraternas fem stolar i fullmäktige i Boxholm kommer att stå tomma efter avhoppen. Foto: PETTER ARVIDSON

Sverigedemokraternas toppnamn i Boxholm Max Fagerstedt lämnar sina kommunala uppdrag efter avslöjandet om att hans sambo gripits under en demonstration med Nordiska motståndsrörelsen.

Ämnen i artikeln:

NazismLokalpolitikSenaste nyttSDSverigedemokraternaRegion Östergötland

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Max Fagerstedt avsäger sig nu alla kommunala uppdrag och lämnar sin plats i kommunfullmäktige i Boxholm, rapporterar Corren. 

– Jag gör det av respekt för dem som röstat på partiet, säger han till SVT Nyheter Öst.

Max Fagerstedt har redan tidigare lämnat sin plats i regionfullmäktige och blivit av med sin tjänst som politisk sekreterare för SD i Region Östergötland. 

Bakgrunden är att stiftelsen Expo i samarbete med den norska nättidningen Filter Nyheter avslöjat att Max Fagerstedts sambo greps av norsk polis i samband med en demonstration med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen i Oslo. Enligt tidningen ska demonstranterna ha ropat slagord om nationalsocialism, vit makt och revolution när de greps.  

Sambon kandiderade för Sverigedemokraterna i årets kommunval i Katrineholm.

Efter avslöjandet valde ännu en av SD:s ledamöter i fullmäktige i Boxholm att avsäga sig sin plats. Det innebär att minst två av partiets fem stolar i fullmäktige kommer att stå tomma då SD endast hade fem namn på sin kommunlista. 

LÄS MER: M i Nynäshamn om nya nazistuppgifter kring SD: ”Enskild händelse”

LÄS MER: Nytt styre i Östergötland – med stöd av SD

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev