tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

SD om M:s avhopp: ”Inget att hetsa upp sig för”

Publicerad: 17 juni 2022, 11:36

”Lätt att sitta vid sidan och komma med dessa utspel”, säger SD:s gruppledare Jonas Ohlin om avgångskraven mot partikamraten Cecilia Bladh in Zito.

Foto: Emil Langvad

Styret av Hörby kommun kommer inte påverkas alls av att Moderaterna hoppat av samarbetet med Sverigedemokraterna. Kraven på Cecilia Bladh in Zitos avgång är väntade utspel från oppositionen, enligt SD:s gruppledare Jonas Ohlin.

Ämnen i artikeln:

PolitikerSverigedemokraterna

Åsa Nilsson

an@dagenssamhalle.se


I går torsdag meddelade Moderaterna i Hörby att de lämnar samarbetet med SD, på grund av att kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito inte tar time out under tiden som anklagelserna om att hon betalat svart för en husrenovering reds ut. Uppgifter som Aftonbladet var först att berätta om. 

Sverigedemokraternas gruppledare och kommunfullmäktiges ordförande Jonas Ohlin tar dock avhoppet med ro.
”Jag tycker inte att det är något att hetsa upp sig för. De har behov av att markera lite så det får vi acceptera. Efter nästa val så kommer troligtvis samarbetet fungera igen”, skriver han i ett mejl till Dagens Samhälle.

På vilket sätt påverkar Moderaternas avhopp styret av kommunen?
”I princip inte alls. Alla viktiga beslut är redan förhandlade och i de flesta fall redan tagna och de sista kommunfullmäktigen inför valet har inga speciellt viktiga punkter som ska beslutas.”

Jonas Ohlin och SD-gruppen har fortsatt fullt förtroende för Cecilia Bladh in Zito, som tidigare uppgett att det är hennes exman som betalat hantverkarna och att hon inte haft någon insyn i hur det har gått till. 

Men Moderaterna och flera andra partier i Hörby har krävt att hon tar en time out eller avgår. Väntade utspel från oppositionspartier, enligt Jonas Ohlin.
”Det är lätt att sitta vid sidan och komma med dessa utspel. De är felinformerade om vad som är rätt och riktigt i denna historien”, skriver han. 

Dagens Samhälle har sökt Cecilia Bladh in Zito.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev