Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

SD: Alliansen bryr sig inte om stockholmarnas bästa

Alliansen i Stockholms stadshus har beslutat sig för att samarbeta med Miljöpartiet, ett parti som man har kritiserat under hela den gångna mandatperioden. Dessutom har allianspartierna slopat sina vallöften till förmån för MP:s åsikter. Så får det inte gå till, skriver Peter Wallmark, gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholms stad.

Publicerad: 18 oktober 2018, 08:49

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Moderaterna har svikit stockholmarna.

Foto: Boris Breytman/Colourbox.


Ämnen i artikeln:

StockholmAlliansenMiljöpartietSverigedemokraternaModeraterna

En röst på Alliansen har nu visat sig även vara en röst på Miljöpartiet. I praktiken innebär det också möjliggörandet av en socialistisk politik i Stockholm, trots att majoriteten står för det motsatta.

Alliansen har alltså beslutat sig för att liera sig med ett parti som man har kritiserat under hela den gångna mandatperioden. Dessutom har man slopat sina vallöften till förmån för MP:s åsikter. Så får det inte gå till.

Att gå till val på sakfrågor som man senare förkastar är ett svek mot sina väljare. Alliansen, och framför allt Moderaterna, missade chansen att prata med oss sverigedemokrater. De missade därmed också chanserna till att förverkliga betydande delar av sin politik.

Miljöpartiets främsta mål förblir att försvåra livet för den som pendlar med bil. Istället för att styra undan trafiken via den så kallade Östra förbindelsen och därmed bli av med en stor del av de avgaser som stockholmare idag andas, så låter man trafiken gå igenom staden via Essingeleden. Detta visar på Miljöpartiets skeva prioriteringar som innebär stora problem för de som måste pendla till jobbet med bil. ”Lösningen” lär bli höjd trängselskatt på Essingeleden, som idag utgör det enda valet för människor som enbart vill passera igenom staden.

Den 3 september ställde Moderaterna en fråga till Socialdemokraterna: ”Är ni beredda att för statens, Stockholms stads, Stockholms läns landsting och kommunernas räkning göra upp om bygget av en östlig förbindelse över blockgränserna efter nästa val, eller kommer ni fortsätta att sätta makten framför stockholmarnas bästa?”

Moderaternas fråga ekar nu tungt i korridorerna i stadshuset. Partiet har satt makten framför stockholmarnas bästa, men det har också satt makten framför respekten till de egna väljarna. Alliansen har misslyckats vid förhandlingsbordet och tyvärr återstår det att se hur ofta det kommer att ske under mandatperioden.

Tidigare har Moderaterna kritiserat trafikborgarrådet Daniel Helldén för att ha förvandlat Stockholms stads trafiksituation till en blandning av en cirkus och en hinderbana. Kritiken tycks nu vara bortglömd då man har säkerställt Helldén ytterligare fyra år som trafikborgarråd. Till detta ska också nämnas att Miljöpartiet är en av valets största förlorare i Stockholms stad. De tappade cirka sex procentenheter på en mandatperiod, det vill säga ungefär 32 000 röster.

Trots stockholmarnas uppenbara missnöje med Miljöpartiets arbete under den gånga mandatperioden klamrar partiet sig fast vid makten med hjälp av Alliansen. Många är nog de alliansväljare som nu önskar att de hade kunnat vrida tillbaka klockan en aning och lagt sin röst på ett parti som står upp för deras vilja. Men det är för sent, nu väntar ytterligare fyra års politik med socialistiska inslag i Stockholms stad.

Det tycks som om Alliansen i Stockholm helt har misslyckats med sitt politiska arbete. Det blir alltså upp till oss sverigedemokrater att agera Stockholms enda riktiga oppositionsparti.

Peter Wallmark, gruppledare Sverigedemokraterna Stockholm

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev