söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Så firade Lidköping segern

Publicerad: 29 juli 2022, 06:53

På kommunhusets innergård i Lidköping firades det för fullt efter prisutdelningen.

Foto: Privat

Aldrig ens nominerad tidigare men i år stod Lidköping högst upp på pallen bland småstads- och landsbygdskommunerna. Och det har kommunen firat.

Ämnen i artikeln:

Årets Superkommuner

KSE


Under Almedalsveckan i Visby delade Dagens Samhälle ut pris till årets superkommuner 2022. Bland årets vinnare fanns Lidköping som för första gången kammade hem segern i kategorin småstads- och landsbygdskommuner. 

Lidköping har inte tidigare varit nominerad till att bli superkommun och årets framgång berodde bland annat på goda placeringar inom områden som kultur och fritid, vård och omsorg samt barnomsorg. Lidköping är faktiskt en av landets tio bästa kommuner vad gäller mätvärden på barnomsorg, närmare bestämt personaltäthet, kostnad och andelen anställda med pedagogisk högskoleexamen.  

– Det är helt magiskt, säger Mikael Ingebäck, kommunikatör på Lidköping kommun om vinsten. 

Hur firade ni?

– Samma dag bjöd kommunledningen på fika, höll tal och så skålades det med alkoholfritt bubbel, det var jättetrevligt, säger han.

Kommunen har också prytt sajten med bedriften och sprider den på tv-apparater, väginfarter till kommunen och i sociala medier där det nu står ”Årets superkommun 2022”. 

– Vi slår mynt av detta, vi är naturligtvis väldigt stolta. Mer firande framöver har också utlovats. Utmärkelsen är ju i första hand invånarnas och företagens, säger Mikael Ingebäck.

LÄS MER: De är Årets superkommuner 2022 

LÄS MER: Tipsen: Så blir man en superkommun – ”En räkmacka måste tillredas” 

LÄS MER: Så utser vi superkommunerna 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev