söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Ovaccinerad S-politiker utestängs från fullmäktige

Publicerad: 4 november 2021, 12:30

Johanna Beijer säger till SVT att hon har förståelse för partiets agerande.

Foto: Sölvesborgs kommun, Fredrik Sandberg/TT

Blekingepolitikern Johanna Beijer (S) har inte vaccinerat sig mot covid-19 och portas därför från partiets sammanträden och regionfullmäktige.

Ämnen i artikeln:

Covid-19VaccinationerVaccinvägrare

PJ

Petter Jerdén

pj@dagenssamhalle.se


Johanna Beijer säger till SVT Blekinge att hon har förståelse för partiets beslut att kalla in en ersättare till regionfullmäktige nästa vecka. Enligt uppgifter till kanalen får hon heller inte medverka fysiskt vid partiets sammanträden.

Regionrådet Christina Mattisson (S) säger att beslutet grundas på restriktionerna som gäller för ovaccinerade. Den som inte tagit sprutan bör enligt Folkhälsomyndigheten vara ”extra noga” med att skydda sig själv och andra från att smittas av coronaviruset. Det innebär bland annat att hålla avstånd på arbetsplatsen och att undvika trängsel.

Johanna Beijer har tidigare sagt att hon inte vaccinerat sig eftersom hon behandlas för borrelia. Hon uppger att hon har antikroppar mot covid-19 och vill inte svara på om hon kommer att vaccinera sig.

Det är oklart om Johanna Beijer, som även är oppositionsråd i Sölvesborg, är välkommen att delta fysiskt i kommunens möten.

– Alla möten utom fullmäktige är fortfarande digitala här, så den diskussionen får jag ha med fullmäktiges ordförande, säger hon till SVT.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev