söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Östlin inte nominerad av egna föreningen

Publicerad: 20 februari 2023, 13:07

Tullinge S-förening nominerar Emanuel Ksiazkiewicz och nobbbar egna medlemmen Ebba Östlin. Foto: Sofi Sykfont, Erik Simander

Tullinge S-förening nominerar Emanuel Ksiazkiewicz till gruppledare för partiet i Botkyrka. Föreningen nobbar därmed sin egen medlem Ebba Östlin.

Ämnen i artikeln:

Botkyrkatoppen Ebba Östlin bortröstadSenaste nyttSocialdemokraternaPolitik

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


P4 Södertälje var först med att rapportera att Tullinge S-förening nominerar Emanuel Ksiazkiewicz till gruppledare och kandidat till kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Föreningen skriver på sin facebooksida att beslutet fattades med bred marginal. Det innebär att föreningen inte ställer sig bakom sin medlem Ebba Östlin som röstades bort som gruppledare på ett medlemsmöte för Botkyrka arbetarekommun den 28 januari. 

Emanuel Ksiazkiewicz var förra mandatperioden kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden. I inlägget skriver S-föreningen i Tullinge att de förordar honom bland annat på grund av att ”han har ett lyhört ledarskap och är bra på att bygga lag”.  Det framgår inte av inlägget om Emanuel Ksiazkiewicz har accepterat nomineringen. Han har tidigare riktat skarp kritik mot Ebba Östlin och kallat hennes ledarskap ”dysfunktionellt” i en intervju med TV4. 

Sedan tidigare har Ebba Östlin fått tre nomineringar av olika S-föreningar. En kampanj för att hon åter ska väljas till gruppledare och kso har också startats under parollen ”Backaebba”. Valet av gruppledare ska genomföras på Botkyrka arbetarekommuns årsmöte den 18 mars. 

LÄS MER: Östlin-kritiker på väg tillbaka som kommunalråd

LÄS MER: Kampanj för Ebba Östlin och misstänkt röstköpsförsök

LÄS MER: ANALYS: ”Tuff uppgift för den som ska leda Botkyrka”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev