Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Oppositionen vann

Publicerad: 4 juli 2013, 09:31

Karin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, och riksdagsledamoten Ardalan Shekarabi var jublande glada över segern.

DJ-battlet mellan Alliansen och oppositionen i går fick dansgolvet att koka. Vann gjorde oppositionen med 53,5 procent av rösterna.


Det var Alliansen som öppnade det politiska DJ-setet. Till en början såg moderata Peter Norman, finansmarknadsminister, och Gunilla Carlsson, biståndsminister, lite vilsna ut där på scenen – men med lite hjälp från den assisterande DJ Hammerdahl fick de upp farten.

Se filmen från festen här>>

Gunilla Carlsson kom loss och började sjunga och dansa i sin klänning i guldbrokad och när Peter Norman bjussade på spontandans på bordet vrålade publiken av glädje. Vem har sagt att han skulle vara tråkig?

Och låtvalet då?

Ja, vi får förmoda statsministern hade ett finger med i gårdagens låtlista, för finallåten var ”Varning på stan” med Fredrik Reinfeldts älskling, tillika Sveriges kuplett-kung, Magnus Uggla. Annars var det slagdängor och säkra kort i långa rader: ”Det gör ont” med Lena Philipsson och ”Hooked on a feeling” med Björn Skifs. Och som brukligt i politiska musiksammanhang kom Ebba Grön också med på ett hörn med ”800 grader”.

Motståndarna i form av socialdemokratiska Karin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, och riksdagsledamoten Ardalan Shekarabi, var inte sämre utan rundade av sitt dj-set med ”Staten och kapitalet” med samma grupp.

Överlag var tonen kaxigare när oppositionen äntrade dj-båset. Med tydlig adress till Alliansen sade de: ”Det är bra med musik från dåtiden men ännu bättre från nutiden” och öppnade med floorfillern ”Galvanized” med Chemical brothers. Efter den hiphoplåten följde politiskt korrekt multi kulti och svart dansmusik, en musikblandning som fick publiken att inte bara göra veven utan verkligen dansa loss.

Sammanfattningsvis: Alliansen gjorde skäl för namnet moderat men det blev 1-0 till oppositionen som vågade tänka nytt – för den här gången.

Monika Sandberg

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev