måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Omstridda Ebba Östlin (S) avgår i Botkyrka

Publicerad: 13 februari 2023, 13:58

Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, har lämnat in sitt avgångsbesked.

Foto: Bildbyrån

Den omstridda socialdemokraten Ebba Östlin avgår som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Men hon öppnar för en comeback.

Ämnen i artikeln:

Botkyrkatoppen Ebba Östlin bortröstadPolitik

Ebba Östlin blev bortröstad av sina egna partimedlemmar för två veckor sedan, vilket följts av anklagelser om oegentligheter i processen.

Den 18 mars ska S i Botkyrka att ha årsmöte, där man ska välja en gruppledare som också blir kandidat till ny ordförande för kommunstyrelsen.

Östlin har av den lokala partiorganisationen uppmanats att avgå. Det gör hon nu, men öppnar samtidigt för en comeback, rapporterar Expressen.

”Inför årsmötet har ett antal nomineringar om att jag ska kvarstå som ordförande i kommunstyrelsen inkommit. Jag är självfallet enormt hedrad över det. Om det finns ett brett stöd från medlemmarna på årsmötet står jag fortsatt till förfogande”, skriver Ebba Östlin i sitt avgångsbesked, enligt tidningen.

Det var den 28 januari ett medlemsmöte i arbetarekommunen i Botkyrka, med knapp majoritet, förklarade att man inte längre hade förtroende för Östlin som S-gruppledare eller att hon fortsätter som kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen sammanträder under måndagseftermiddagen men Ebba Östlin väntas inte medverka. I stället är det Gabriel Melki (S), förste vice ordförande i kommunstyrelsen, som håller i mötet.

TT/DS

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev