tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

”Om det inte fungerar måste jag höra varför”

Publicerad: 18 september 2020, 08:20

Mikael Damberg vill att polisen ska beslagta stereoanläggningarna ur bilarna.

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Inrikesminister Mikael Damberg (S) besöker på fredagen Arvika i Värmland för att prata med politiker och poliser om problemet med den musikterror som DS skrev om för två veckor sedan.

Ämnen i artikeln:

DetaljplanerLokalpolitikKommunallagen

Alla kommuner i Dalarna vittnar om enorma problem på grund av ljudterrorn: störd nattsömn för både ortsbor och turister, tyngt näringsliv och besöksnäring.

Kommunerna kräver att lagstiftningen ska ändras så att det blir ett föraransvar för musiken som spelas i bilen.

– Man kan bli som krigstraumatiserad eftersom oljudet kan komma när som helst, sa Anna Hed (C), kommunalråd i Mora, till DS tidigare.

Malin Hengärde, gruppchef för polisens utredningsavdelning i Arvika, säger till Sveriges Radio att även hon vill se föraransvar och möjlighet att skriva ut böter direkt på platsen.

– Det finns möjlighet att genomföra bötesförelägganden på olika sätt idag. Om det inte fungerar så måste jag höra varför. Men också varför man inte kan beslagta stereoanläggningar om det är så, säger Mikael Damberg till Sveriges Radio.

Sveriges Radio rapporterar att polisen i region Bergslagen har fått 600 telefonsamtal i sommar angående bilar som spelar hög musik

Pelle Sten

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev