Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Ökat fokus på upphandling

Publicerad: 21 februari 2018, 14:23

Emma Breheim, ordförande i SOI skakar hand med Dagens Samhälles chefredaktör och vd Olov Carlsson.

Dagens Samhälle trappar upp bevakningen av upphandlingsmarknaden i och med ett nytt samarbete med Sveriges -Offentliga inköpare (SOI).


Erik Pettersson


Dagens Samhälle har under många år bevakat upphandlingssektorn samt kartlagt de företag som  levererar varor och tjänster till offentlig verksamhet.

– Genom att stärka vår bevakning och granskning av upphandlingsmarknaden och samtidigt bli medlemstidning för SOI kommer vi nu ännu närmare vår vision att bidra till en transparent offentlig marknad, visa på bra och dåliga exempel samt lyfta upphandlingsfrågorna till en strategisk nivå, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd.

– Det här känns fantastiskt roligt.

Genom samarbetet samlar Dagens Samhälle bevakningen av politiken, de högsta tjänstemännen samt de inköpare och upphandlare som i slutänden gör avtal och affärer.

Intresseorganisationen SOI organiserar de offentliga inköparna i Sverige. Föreningen har 1400 medlemmar fördelade över landet och har som ett av sina syften att bidra till bättre offentliga affärer.

Medlemmarna har sina arbetsplatser såväl inom kommuner, regioner och landsting som inom statliga myndigheter och dess bolag.

Förutom att alla medlemmar i SOI får en prenumeration på Dagens Samhälle ökar tidningen sin bevakning av de offentliga affärerna. Ämnet får en fast sektion i tidningen och på sajten.

Dessutom får SOI:s medlemmar ett unikt digitalt nyhetsbrev med nyheter, omvärldsbevakning och kartläggningar inom upphandlingsområdet.

– Samarbetet känns helt rätt för oss, säger Emma Breheim, ordförande i SOI.

– Som förening vill vi påverka det offentliga Sverige så att det skapas förutsättningar för att få ut så mycket som möjligt ut av skattebetalarnas pengar. Dagens Samhälle ökar insikten om hur de offentliga affärerna påverkar samhällsutvecklingen, effektiviteten och kvaliteten i offentlig sektor.  Det känns viktigt för oss att finnas med i det sammanhanget, fortsätter hon.

– Vi är den enda tidningen som kontinuerligt bevakar Sveriges samtliga kommuner, regioner och landsting samt de departement och myndigheter som påverkar välfärdssektorn, säger Olov Carlsson.

Dagens Samhälle startade under fjolåret dotterbolaget Dagens Samhälle Insikt som säljer affärsdata och research kring de affärer som genomförs inom alla upphandlingspliktiga verksamheter i Sverige.

Samarbetet mellan Dagens Samhälle och Sveriges Offentliga Inköpare börjar gälla från och med den 1 april.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev