Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Nya uppgifter – nu stängs Rebecca Ädel av från jobbet

Publicerad: 25 november 2022, 12:54

Tidigare SD-politikern Rebecca Ädel stängs av från sitt lärarjobb medan Nynäshamns kommun utreder om hon agerat olämpligt i sitt arbete.

Foto: Roland Magnusson/Linn Anglerfjord, Nynäshamnsposten

Nynäshamns kommun har nu formellt stängt av läraren Rebecca Ädel från sin tjänst och utreder om hon agerat olämpligt i sitt arbete, uppger SVT. Den före detta SD-politikern har tidigare spridit nazistpropaganda.

Ämnen i artikeln:

SDSverigedemokraternaExtremismArbetsrätt

Efter tidningen Expressens avslöjanden om Rebecca Ädels medverkan på Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront arbetsbefriades hon från sitt lärarjobb, på grund av de hot som riktades mot henne.

Barn- och utbildningsförvaltningen har undersökt om Rebecca Ädel har gett uttryck för högerextrema åsikter i sitt arbete som lärare. Förvaltningschefen Pär Olsson uppger till SVT att uppgifter framkommit som motiverar att en fördjupad utredning nu ska göras, med hjälp av en extern part. Han vill dock inte uppge vad uppgifterna handlar om. 

Rebecca Ädel stängdes av i tisdags, den 22 november, och avstängningen gäller till att börja med i 28 dagar.

– Jag utgår ifrån att man förstår att det här inte är någonting som jag står för och som har framkommit i någon form av undervisningssituation, och att jag kan återgå till arbetet efter jullovet, säger Rebecca Ädel till SVT. 

När hennes medverkan på Nordfront avslöjades lämnade Rebecca Ädel sina politiska uppdrag och gick ur Sverigedemokraterna. Hon ångrade sig dock och har fortfarande kvar sina politiska uppdrag, men nu som politisk vilde eftersom hon inte längre är medlem i SD.

LÄS MER: Rebecca Ädel: ”Hur många år ska gå innan man blir förlåten?” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev