torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

M lämnar styret i Hörby i protest

Publicerad: 16 juni 2022, 11:27

Cecilia Bladh Inzito (SD) vill inte ta timeout som kso och därför lämnar M nu styret i Hörby.

Foto: Emil Langvad/Bildbyrån

Moderaterna lämnar styret i Hörby efter uppgifterna om att kommunstyrelsens ordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) betalat svart för byggtjänster.

Ämnen i artikeln:

ByggkostnaderSDSverigedemokraternaModeraternaPolitikSkatter

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Moderaternas gruppledare i Hörby Lars-Göran Ritmer säger till Aftonbladet att den moderata gruppen har uppmanat Cecilia Bladh in Zito att ta timeout. Detta för att reda ut tidningens uppgifter om att stora summor ska ha betalats svart när hon renoverade sin fastighet. 

Enligt Lars-Göran Ritmer har Cecilia Bladh in Zito vägrat att ta timeout och det är anledningen till att M nu avbryter samarbetet med SD i Hörby. 

– Vi hade tänkt fortsätta samarbetet. Vi skulle ha jobbat fram en gemensam budget, men det kommer vi inte att göra nu. Vi blir ett oppositionsparti, och kommer att behandla SD på samma sätt som övriga partier i kommunen, säger han till Skånska Dagbladet.  

Lars-Göran Ritmer säger till Skånska Dagbladet att han är besviken på att Cecilia Bladh in Zito inte har velat ta fram fakturor och kvitton på renoveringsjobben.

Enligt tidningen behåller SD och M tills vidare sina nuvarande poster i kommunen. 

Cecilia Bladh in Zito har tidigare kommenterat uppgifterna i ett pressmeddelande och uppgett att hennes ex-man skött betalningarna och att hon inte haft insyn i hur det gått till. Men att hon som byggherre varit ansvarig för renoveringen.

LÄS MER: Avgångskrav mot Hörbytoppen Bladh in Zito 

LÄS MER: Hörbys kommuntopp efter bråken: ”Medborgarna väljer inte tjänstemän, de väljer politiker” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev