Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Låt funktionsnedsatta arbeta i omsorgen

Det är en dyster bild som omger svensk äldreomsorg just nu. Dagligen går det att läsa om hur akut personalbrist riskerar att dra ned på kvaliteten och direkt drabba äldre, sjuka, anhöriga och omsorgspersonal. Men allt är inte nattsvart, lösningar finns nära till hands för de som vågar tänka nytt. Rekryteringen till äldreomsorgen måste breddas.

Publicerad: 29 mars 2017, 09:41

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Foto: Colourbox


Ämnen i artikeln:

FunktionsnedsättningOmsorg

Enligt en ny rapport från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har över hälften av landets kommuner svårt att rekrytera personal till omsorgen. Dessutom visar en nyligen presenterad rapport från Stockholms universitet att hälften av undersköterskorna inom äldreomsorgen vill byta jobb. Uppgifterna är alarmerande och det är svårt att dra några andra slutsatser än att läget inom vården är allvarligt.

Problemen inom svensk omsorg är komplexa och har flera orsaker. En åldrande befolkning som lever längre kräver mer vård och omsorg än tidigare. Samtidigt ser vi hur minskad bemanning skapar stressig arbetsmiljö, där vårdpersonalen inte får jobba med de uppgifter de är utbildade till vilket leder till att omsorgskvalitén blir lidande.

Lägg till det stora kommande pensionsavgångar, en betydande utmaning för omsorgen som kommer att minska personalstyrkan ytterligare. Det finns helt enkelt ett kraftigt behov av mer personal och fler händer som kan ta hand om våra nära och kära.

Trots det allvarliga läget och bristen på personal ges personer med funktionsnedsättningar sällan chansen att arbeta inom vård och omsorg. Ibland handlar det om fördomar och förutfattade meningar – och ibland om ren okunskap. Men oavsett anledning så exkluderas en stor grupp människor som står redo att bidra till en bättre äldreomsorg.

Bara på Samhall har vi över 500 omsorgsassistenter anställda. Alla med dokumenterat yrkeskunnande och en brinnande iver över att få börja jobba hos en arbetsgivare inom den offentliga eller privata omsorgen. Om någon bara ger dem chansen.

Omsorgen har allt att vinna på att beslutsfattare öppnar upp för en mer nyanserad bild av personal och rekrytering. Allting handlar om matchning och att sätta rätt person på rätt plats. Vi har stor erfarenhet av att göra just det. Vi ser till människors styrkor och förmågor snarare än deras begränsningar när vi matchar dem mot rätt jobb. Därför vet vi att till exempel ryggproblem, som förvisso kan innebära ett lägre arbetstempo, inte per automatik gör en person mindre lämpad att jobba inom omsorgen.

Genom att matcha personer med funktionsnedsättningar till rätt arbetsuppgifter kan vi trygga välfärden samtidigt som vi bidrar till ett bättre och mer hållbart samhälle. Det är en win-win-lösning som Sverige inte har råd att säga nej till. Det finns kommuner som redan har gått från ord till handling. En av dem är Boden, som valt att bemanna omsorgsnära service inom äldreomsorgen med medarbetare med funktionsnedsättningar. De ansvarar bland annat för städning, tvättning, matleveranser, förrådshantering och lagning av kläder – arbetsuppgifter som tidigare upptog stora delar av den vårdutbildade personalens tid.

Genom att bredda såväl yrkeskategorierna som grupperna man söker medarbetare från kan den ordinarie personalen i stället fokusera på det allra viktigaste – omvårdnaden. I Boden ser vi hur verksamhetens sjukfrånvaro minskar, kompetensutnyttjandet blir bättre, arbetsmiljön förbättras, de anhöriga blir nöjdare och omsorgspersonalen får mer tid och energi. Det bidrar till både en högre upplevd kvalitet inom omsorgen och i förlängningen ekonomiska vinster. Bodens kommun har visat att nytänkande kan göra stor skillnad på flera plan.

Gamla problem kvarstår tills de möts med nya lösningar. Det är dags för landets omsorgspolitiker att lyfta blicken och se den outnyttjade talangen, kunskapen och kapaciteten som i dag står utanför arbetsmarknaden. Genom att bredda kompetensförsörjningen och ge fler personer chansen inom omsorgen kan vi trygga morgondagens äldreomsorg i hela landet – samtidigt som vi ger fler personer möjlighet att gå från ett utanförskap till en arbetsgemenskap.

Monica Lingegård, vd Samhall

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

FunktionsnedsättningOmsorg

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev