lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Kristianstads kommunalråd hoppar av – har kritiserats för husbygge

Publicerad: 2 maj 2022, 08:57

Moderaten Peter Johansson lämnar inom kort uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i Kristiansstad. Foto: Kristianstads kommun

Kommunstyrelsens ordförande i Kristianstad, Peter Johansson (M), avgår i förtid, men säger att det inte har något att göra med hans omskrivna husbygge.

Ämnen i artikeln:

PolitikerSenaste nytt

Åsa Nilsson

asa.nilsson@dagenssamhalle.se


I går, söndag, meddelade Peter Johansson att han lämnar politiken i månadsskiftet maj/juni, i stället för efter valet som han tidigare aviserat.

Under april har Kristianstadsbladet avslöjat att Kristianstads kommun anser att att Peter Johanssons bygge av två fritidshus i Åhus bryter mot både bygglov och detaljplan. Bland annat finns källare under husen, vilket inte är tillåtet enligt detaljplanen. Peter Johansson har dock sagt att avsikten är att fylla igen utrymmet under byggnaderna.

I lokala medier kopplas husaffären ihop med att Peter Johansson nu avgår, men själv säger han att det inte finns något samband och att ingen i Moderaterna har krävt hans avgång. Han lämnar över till kommunkretsordförande Camilla Palm.

– Detta har jag och Camilla diskuterat en längre tid. Först skulle hon bli vald, vilket skedde den 5 mars. Och nu i månadsskiftet maj-juni är det lämpligt att hon tar över. Då är det drygt 100 dagar kvar till valet, och hon får möjlighet att göra sin egen plattform i politiken, säger Peter Johansson till Kristianstadsbladet. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev