Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Kommuntopp ska se till att M vinner valet

Publicerad: 15 juni 2021, 09:25

Anna Tenje har tidigare varit riksdagsledamot och sitter i dag i partistyrelsen.

Foto: Adam Wrafter

Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, ska vara med och leda Moderaternas valrörelse på riksnivå nästa år. ”Det kommer att handla om att återupprätta arbetslinjen”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaRiksdagsval

Anna Tenje har tidigare varit riksdagsledamot och sitter i dag i partistyrelsen. Hon kommer att ta plats i Moderaternas valledning tillsammans med partiledaren Ulf Kristersson, den ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson samt partisekreterare Gunnar Strömmer.

– Det är så här vi har satt ihop partiledningen sedan några år. Det är vårt sätt att arbeta i Moderaterna för att få ett helhetsperspektiv som inte enbart är baserat på vad som händer innanför tullarna i Stockholm, säger Anna Tenje.

Valledningen ska ansvara för det strategiska arbetet under valrörelsen. Anna Tenje planerar att kombinera uppdraget med sina nuvarande förtroendeuppdrag, men också en kommunal valrörelse.

Vilka frågor blir viktigast nästa år, sett ur ditt kommunala perspektiv?
– Den här valrörelsen kommer för vår del att handla om att återupprätta arbetslinjen. Arbetslösheten slår oerhört hårt mot kommunerna, både när det gäller skatteintäkter och antalet personer som hamnar i ett bidragsberoende. Sedan kommer även integrationsfrågan att bli viktig.

Och på riksnivå?
– Den främsta frågan blir kanske otrygghetsfrågan. Gängkriminaliteten har gjort att fler känner en ökad otrygghet när de går ut på gator och torg.

Har du några hjärtefrågor du tänker trycka extra på?
– Jag är orolig för vad den ökade arbetslösheten i Sverige i kombination med en misslyckad integration kommer att leda till framöver när färre måste försörja allt fler. Misslyckas vi med jobben, då räcker inte skattepengarna till för att hålla uppe kvaliteten i välfärden.

Vad betyder det här uppdraget för dig på ett personligt plan?
– De som har roligast i valrörelser vinner. Det märks utåt om man har roligt på riktigt och att man litar på varandra, och det känner jag att jag, Ulf, Elisabeth och Gunnar har. Det kommer att ge mig kraft och energi till den egna valrörelsen i kommunen.

Och vid en valseger, kan det bli några nya uppdrag?
– Mitt hjärta klappar för Växjö och jag tycker att det är fantastiskt kul att vara kommunstyrelsens ordförande här.

Jan Ahmadi

Reporter

jan.ahmadi@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

ModeraternaRiksdagsval

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev