måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Kommunalråd vänder – stoppar lönelyft till sig själv

Publicerad: 28 december 2022, 09:03

Ann Kajson Carlqvist (M) är kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. Foto: Trolleborgs kommun, Johan Nilsson/TT

Från 71 500 per månad – till 125 000 kronor. Det rejäla lönelyftet för Trelleborgs kommunalråd har väckt debatt långt utanför kommungränsen. Men nu uteblir chockhöjningen, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Ämnen i artikeln:

PolitikerSenaste nyttModeraternaArvoden

Lönen för kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M) skulle enligt ett tidigare klubbat beslut i Trelleborgs kommunfullmäktige höjas i två steg och landa på 125 000 kronor år 2024.

Men den höjning på nära 75 procent – som kommunalrådet själv ansett vara rimlig och som skulle ge henne betydligt högre lön än kollegorna i större kommuner som Malmö och Helsingborg – stoppas. Hon nöjer sig nu med en 25-procentig höjning, uppger tidningen.

”Efter den kritik som kommit så kommer mitt arvode för 2024 inte att vara 125 000 kr. Utan ligga stilla på den nu avtalade nivån”, skriver hon i ett brev till Trelleborgs Allehanda.

Ann Kajson Carlqvist väljer att stoppa på nästa års avtalade arvode som kommer bli 89 650 kronor. Hon kommenterar i brevet även den livliga kritiken som förekommit med att ”självklart så att det väcker känslor när politikers arvoden förändras”.

Anna Karolina Eriksson/TT

LÄS MER: Intern M-kritik när Trelleborg chockhöjer arvoden: ”Vad fan håller vi på med?”
LÄS MER: Lokalpolitiker avgår efter höjda arvoden 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev