tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Kommunalråd avgår: ”Jag har blivit ifrågasatt som person”

Publicerad: 17 april 2023, 09:41

Bodil Hansson är självkritisk till hur hon hanterat påtryckningarna.

Foto: Region Västernorrland

Sundsvalls kommunstyrelseordförande Bodil Hansson (S) avgår. Hon har fått kritik för att ha hemlighållit att en mutbrottsanklagad ex-vd utsatt henne för påtryckningar.
”Jag har blivit ifrågasatt som person och anklagad för att vara korrupt”, säger hon i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

MutorEkonomi

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Bodil Hansson har inte längre den energi som krävs för uppdraget, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Hon lämnar de närmaste veckorna och då kliver Niklas Säwén (S) in som tillförordnad kso.

Det avslöjades i höstas att Bodil Hansson för sju år sedan haft en hemlig kärleksrelation med en vd för ett kommunalt bolag, en man som lämnade sitt jobb 2020 och några månader senare polisanmäldes för mutbrott och grov trolöshet mot huvudman. Mannen ska ha försökt pressa Bodil Hansson till att avsätta bolagets styrelseordförande. Deras förhållande blev känt i höstas.

Bodil Hansson har kritiserats för att hon inte informerade kommunen om påtryckningarna. I pressmeddelandet medger hon att hon borde ha berättat tidigare och även anmält jäv.

– Jag säger inte att jag har hanterat den här situationen rationellt, utan det har varit väldigt känslomässigt utifrån att jag, som privatperson, känt mig väldigt utsatt, sa hon till SVT i november.

Imorgon, tisdag, släpps en utredning av vilka konsekvenser förhållandet har fått.

LÄS MER: Tidigare kommunal vd åtalas för mutbrott

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev