Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Kollade fotboll under fullmäktige – klagomål mot ”målvrål”

Publicerad: 2 juli 2021, 09:05

Politiker i Ronneby följde Sebastian Larsson, Janne Andersson och de andra i fotbollslandslaget mitt under fullmäktigemötet.

Foto: Stu Forster

Går idrott och politik ihop? Frågan ställs i Ronneby sedan vissa ledamöter valt att följa Sveriges EM-match i fotboll samtidigt som de deltog i kommunfullmäktiges möte. ”Ska bli skönt att återgå till våra ordinarie mötesformer”, konstaterar ordföranden.


Ämnen i artikeln:

Digitalt fullmäktige

I förra veckan mötte Sverige Polen i fotbolls-EM. Samtidigt som matchen startade inleddes de digitala kommunfullmäktigemötet i Ronneby. Just innan ordföranden öppnade mötet hördes ett målvrål i direktsändningen från sammanträdet, rapporterar Sydöstran.

– Det blev ju 1-0 till Sverige väldigt tidigt, innan vi hade hunnit börja. Då var det någon som skrek, säger Nils Ingmar Thorell (L), kommunfullmäktiges ordförande till tidningen.

Han, liksom de andra i presidiet, följde inte EM-drabbningen eftersom de var på plats i stadshuset.

Kort efter att mötet startat klagade en ledamot på att det hördes ljud från fotbollen. Lite senare upprepades detta, rapporterar Sydöstran. Några ledamöter uppmanade de fotbollsintresserade att stänga av sina mikrofoner.

Nils Ingemar Thorell konstaterar att det inte var mycket han kunde göra. Det är upp till varje ledamot att ta ansvar för hur de beter sig under ett möte. 

Om allt går som det ska så var förra veckans fullmäktigemöte det sista digitala för nu. Från augusti ska ledamöterna samlas i stadshuset igen.

– Det ska bli skönt att återgå till våra ordinarie mötesformer, säger Nils Ingemar Thorell till Sydöstran.

Johan Delby

Reporter

jd@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

Digitalt fullmäktige

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev