söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Kampanj för Ebba Östlin och misstänkt röstköpsförsök

Publicerad: 15 februari 2023, 15:37

Den 18 mars ska Socialdemokraterna i Botkyrka hålla årsmöte och bland annat besluta om posten som gruppledare. Foto: Tim Aro/TT

Anhängare till Ebba Östlin har startat en kampanj för att få henne återvald som kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka. Samtidigt kommer uppgifter om röstköpsförsök inför Socialdemokraternas årsmöte.

Ämnen i artikeln:

Botkyrkatoppen Ebba Östlin bortröstadSocialdemokraterna

Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Turerna kring S i Botkyrka fortsätter. Kampanjen ”Backaebba” har lanserat en sajt till stöd för Ebba Östlin, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. På sajten räknar en klocka ner till årsmötet den 18 mars och upplyser om att det för att få rösträtt på mötet krävs att man varit medlem och betalat sin första medlemsavgift minst 30 dagar innan mötet. 

Sajten har enligt SVT Nyheter registrerats av Robert Aslan (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka. Målet ska vara att få Ebba Östlin återvald som gruppledare och kommunstyrelsens ordförande. 

Samtidigt rapporterar Dagens Nyheter och ETC om ett misstänkt röstköpsförsök inför årsmötet. Enligt ett sms som DN tagit del av kan den som vill gå med i partiet få medlemsavgiften på 240 kronor betald. Meddelandet uppmanar mottagarna att bli medlemmar för att förhindra att Robert Aslan blir bortröstad som ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Robert Aslan uppger till DN att han inte har något med sms:et att göra. 

Socialdemokraternas organisationschef Joakim Johansson säger till DN att det är ett brott mot partiets stadgar att betala någon annans medlemsavgift och att partiet ska undersöka var meddelandet kommer ifrån och vilka det skickats till.

LÄS MER: ANALYS: ”Tuff uppgift för den som ska leda Botkyrka” 

LÄS MER: Östlin-kritiker på väg tillbaka som kommunalråd 

LÄS MER: S: Gängkriminella har inte tagit över partiet

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev