fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Inget åtal mot Wannholt - förundersökning nedlagd

Publicerad: 25 maj 2022, 11:30

Förundersökningen mot partiledaren för Demokraterna i Göteborg, Martin Wannholt, läggs ner. Han har varit misstänkt för förskingring, men kommer inte att åtalas. Foto: MATHIAS BERGELD

Förundersökningen mot partiledaren för Demokraterna i Göteborg, Martin Wannholt, läggs ner. ”Visar att vi kan ha fortsatt tilltro till vårt rättssystem” kommenterar han.

Ämnen i artikeln:

PolitikGöteborg

Cecilia Granestrand

cg@dagenssamhalle.se


Martin Wannholt har varit misstänkt för grov förskingring och andra ekonomiska oegentligheter i samband med investeringar i ädelträ i Brasilien. 

I dag, onsdag, lades förundersökningen ner.

– Vid en samlad bedömning av den muntliga och skriftliga bevisningen kan konstateras att det saknas tillräckligt med bevisning för att kunna väcka åtal. Prognosen är att ytterligare utredningsåtgärder inte kommer att förbättra bevisläget, säger kammaråklagare Bengt-Olof Berggren vid Göteborgs åklagarkammare i ett pressmeddelande.

Martin Wannholt har kallat anklagelserna för trakasserier.

– Så snart jag fick möjlighet att redogöra för de verkliga förhållandena så läggs nu förundersökningen självklart ned. Det visar att vi kan ha fortsatt tilltro till vårt rättssystem, även när starka krafter försöker missbruka det, skriver Martin Wannholt i en kommentar till Göteborgs-Posten. 

LÄS MER: Så blev de valets stora segrare i Göteborg 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev