tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Hon är redo att ta över styret i Östersund

Publicerad: 7 december 2021, 08:06

”Jag vill driva utvecklingen framåt i Östersund”, säger Effie Kourlos. Foto: Linda Brandon

Arbetsrättsjuristen Effie Kourlos föreslås ta över som centerpartistiskt kommunalråd och därmed kommunstyrelsens ordförande i Östersund efter Bosse Svensson.

Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

KSE


Det var i slutet av november som Bosse Svensson meddelade att han kommer att avgå som kommunstyrelseordförande. På torsdag ska Centerpartiet utse nästa kommunalråd och då är Effie Kourlos, som redan i dag sitter i kommunstyrelsen, toppkandidat. 

Vad har du gjort tidigare i ditt liv?

– Jag har arbetat som arbetsrättsjurist i ganska många år och varit engagerad i kommunpolitiken i några år, där jag har haft lite olika uppdrag. 

Vad ser du mest fram emot om du blir toppolitiker i Östersund?

– Jag är väldigt glad och hedrad över att få förtroendet från nomineringskommittén. Det skulle vara fantastiskt roligt om jag får uppdraget och kan driva utvecklingen framåt i Östersunds kommun. 

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Under hela mitt liv har jag haft ett samhällsengagemang, även i mitt yrke. Grunden till mitt engagemang ligger i de värderingsfrågor som är viktiga för mig, som allas lika värde. Men också möjligheten att kunna påverka människors vardag. 

Bosse Svensson har ju varit väldigt populär och gjorde ett bra val 2018 då Centerpartiet fick 22,3 procent av rösterna. Är det stora skor att fylla?

– Som jag sa är jag glad över nomineringskommitténs förtroende, sedan får vi återkomma kring hur vi tänker framåt. Men Bosse är otroligt uppskattad, både som politiker och människa.

LÄS MER: Kommunerna där makten aldrig skiftat – ”Vi kan jobba långsiktigt”

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev