Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Hittade försvunnen bankgaranti efter JO-anmälan

Publicerad: 20 november 2020, 10:11

Kopian på den försvunna bankgarantin hittades som en bilaga till ett protokoll.

Foto: Mostphotos

Ett byggbolag har JO-anmält Kristinehamns kommun för att ha slarvat bort en bankgaranti. Nu har kommunen hittat dokumentet – men bara en kopia.


Striden gäller ombyggnaden av Södermalmsskolan där kommunen kräver att byggbolaget åtgärdar brister som upptäcktes efter slutbesiktningen.

Problemet är att Noctor Bygg befinner sig i rekonstruktion efter att kommunen håller inne mellan 15 och 20 miljoner kronor för bygget av Kristinehamns teknik och innovationscenter, KTIC. Där menar kommunen att bolaget inte har levt upp till avtalen mellan parterna.

För att åtgärda bristerna på Södermalmsskolan har byggbolagets rekonstruktör krävt att kommunen lämnar ut den bankgaranti som är kopplad till skolbygget. När kommunen inte kunde hitta dokumentet JO-anmälde byggbolaget kommunen.

Kommunen, som menar att bankgarantin inte hjälper Noctor Bygg ur sina ekonomiska problem, har nu hittat en kopia av bankgarantin.

– Den låg som bilaga till ett byggprotokoll. Att vi inte har funnit den tidigare beror på att ärendet var diariefört under huvudhandlingen, det vill säga byggprotokollet, svarar kommundirektör Martin Willén till Nya Kristinehamns-Posten.

Pelle Sten

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev