tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Följ valet i kommun och landsting på DS

Publicerad: 10 september 2014, 12:39

Direkt efter valet på söndag öppnar DS upp webben för nyhetsrapportering kring valresultaten i kommuner och landsting.

Sällan har ett val varit så spännande som i år. För att erbjuda våra läsare den bästa rapporteringen om valresultaten i landets kommuner, landsting och regioner öppnar Dagens Samhälle efter valet, på måndag morgon, sajten för nyheter och valanalyser i några dagar.


Opinionsläget inför valet den 14 september är oklart. De etablerade partierna är utmanade från både höger och vänster. Det är långt ifrån givet vem som får bilda regering och hur majoriteterna i kommuner, landsting och regioner kommer att se ut.

Dagens Samhälle arbetar efter principen nyheterna i tidningen och debatten på webben. Men mot bakgrund av det oklara opinionsläget gör tidningen, som kommer ut först på torsdagen efter valet, ett undantag. Från måndag morgon och några dagar framåt kommer DS webb hålla läsarna uppdaterade med nyheter och analyser av söndagens valresultat, vid sidan av debatt och krönikor.

Fokus för måndagens intensiva nyhetsdygn är de lokala och regionala valen.

– Av allt att döma kommer det att bli stora politiska förändringar i kommuner och landsting, och det vill vi spegla för våra läsare så snabbt vi kan, säger Anna Sönne, webbchef på Dagens Samhälle.

Redan tidigt på morgonen efter valdagen börjar Dagens Samhälle sin granskning av valresultaten från kommuner och landsting. En första analys publiceras strax därefter. Under dagen fångar redaktionen sedan upp de mest spännande förändringarna.

En viktig fråga blir till exempel att följa utvecklingen för Sverigedemokraterna, som i EU-valet blev största eller näst största parti i 106 kommuner. En annan att se hur det går för Miljöpartiet, som kan avgöra vilka partier som får styra i flera kommuner och landsting.

– Ett par av våra krönikörer kommer också att ge sin analys av valet och hur det påverkar det politiska läget, säger Anna Sönne.

Samtidigt gör Dagens Samhälle en kraftsamling med ett tydligt valfokus i den tidning som kommer ut torsdagen den 18 september.

Senare under veckan återgår Dagens Samhälle till principen debatten på webben och nyheterna i tidningen.

– Målet är att vara landets viktigaste debattforum för angelägna samhällsfrågor. Vi har redan nått en bit på vägen och har dubblat antalet läsare på webben i år jämfört med förra året, säger Anna Sönne.

Torbjörn Carlbom, Reporter

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev