Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Filip Persson: ”Inga splittringar i partiet lokalt”

Publicerad: 28 september 2022, 08:28

Politisk sekreterare för SD i Sölvesborg tillika gruppledare i Bromölla Filip Persson.

Foto: Emil Langvald/Bildbyrån

Politisk sekreterare för SD i Sölvesborg Filip Persson slår tillbaka uppgifter om lokalbråk och stridigheter inom partiet.
– Det är inga splittringar i partiet som det har framställts i media, säger han till Dagens Samhälle.

Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaRegion Skåne

JD


Uppgifterna om konflikter inom Sverigedemokraterna i Sölvesborg publicerades först i Expressen under tisdagen. Stridigheterna ska enligt uppgifterna ha sitt ursprung i bland annat migrationspolitiken och ett förslag om att lägga fram Sölvesborg som intresseområde för ny kärnkraft. 

Enligt Blekinge läns tidning är de två sverigedemokratiska ledarna Robert Lindén och Louise Erixon i centrum av konflikten, och vad gäller såväl migrationspunkten som kärnkraften ska Robert Lindén ha ställt sig i vägen. 

Men enligt Filip Persson, politisk sekreterare hos lokaltoppen Louise Erixon, råder inga interna stridigheter i partiet. 

– Ingen i partiet anser att det är någon kontroversiell grej i grund och botten. Partiet består av en parlamentarisk grupp och det är klart att man dryftar vissa aktuella politiska frågor. Migrationspunkten valde man efter diskussion i ordförandegruppen att skjuta på till efter valet av den anledningen att man också har övriga samarbetspartier att ta hänsyn till. Och det har dryftats i ordförandegruppen där man haft högt i tak och till slut enats om att det är den väg man ska gå fram, säger han. 

– Det är inte heller några splittringar internt i partiet som det har framställts i media.

Kommunstyrelseordförande Louise Erixon har varit sjukskriven sedan dagen efter valet och ännu vet man inte när hon tänker återgå till sin post, säger Filip Persson. 

– Med hänsyn till hennes sjukskrivning har vi inte kontakt så värst ofta. Det viktigaste är nu att hon får vila upp sig så att hon kommer tillbaka så fort hon är redo. Men någon bestämd tid har vi inte för det, utan det viktiga är att hon kommer tillbaka med hälsan i behåll, säger han.

LÄS MER: Uppgifter: Internkonflikter i SD i Sölvesborg efter succéval

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev