fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Fi ställer inte upp i Simrishamn – ska bli klimatpåverkare

Publicerad: 28 mars 2022, 12:03

Gudrun Schyman på Fi:s valvaka i Stockholm 2018.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Feministiskt initiativ ställer inte upp i Simrishamns kommunalval. Partiet ska i stället ombildas till Klimatinitiativ Simrishamn, rapporterar P4 Kristianstad.

Ämnen i artikeln:

Feministiskt initiativKlimatKlimatarbetetVal 2022

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Beslutet togs på Fi:s årsmöte. Enligt P4 ska medlemmarna nu bilda Klimatinitiativ Simrishamn. Målet är att få upp klimatpolitiska frågor högre på den politiska dagordningen, säger Gudrun Schyman till kanalen.

Dagens Samhälle rapporterade i februari att Fi öppnat ett uteslutningsärende mot sin tidigare partiledare Gudrun Schyman. Orsaken var hennes engagemang i Klimatalliansen, som ska ställa upp i riksdagsvalet i höst.

– Vi har inga planer på att bygga ett parti i traditionell mening, utan det här är en rörelse. Ambitionen är att bli en bro från den starka klimatrörelsen i civilsamhället till politiken och få dem att lyssna, sa Gudrun Schyman om Klimatalliansen.

Ystads Allehanda beskriver Klimatinitiativ Simrishamn som en politiskt obunden förening med fokus på individens engagemang för klimatet.

Feministiskt initiativ sitter i fullmäktige i tolv kommuner och en region. Partiets starkaste fästen är Simrishamn och Stockholm, med tre ledamöter i båda kommunerna.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev