fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Ekonomichefen som blev kommunalråd

Publicerad: 3 juli 2019, 09:11

Foto: privat

Förra mandatperioden var Sara Lundberg ekonomichef i Arvidsjaurs kommun. Nu har hon bytt sida och axlat rollen som kommunstyrelsens ordförande.


Samuel Åsgård

samuel.asgard@dagenssamhalle.se


Sara Lundberg hade lämnat posten som ekonomichef i Arvidsjaur och flyttat till Umeå när Socialdemokraterna hörde av sig. De ville att hon skulle återvända till hemkommunen och ta över som kommunstyrelsens ordförande.

Varför valde du att ge dig in i politiken?

– Jag blev övertalad. Jag har inte varit aktiv i partipolitiken tidigare. Jag har varit lite av en politisk vilde tidigare och inte tillhört något parti. Men när det gäller lokalpolitiken så är det mest en fråga om att vara pragmatisk och se till vad som är bäst för kommunen.

Men nu känner du dig hemma i Socialdemokraterna?

– Jo, det tycker jag. Jag har blivit väl mottagen.

Hur har det första halvåret som kommunstyrelsens ordförande varit?

– Det har varit något omtumlande att på sätt och vis byta sida. Att det har varit så många ärenden att hantera och så många olika typer av ärenden jämfört med när jag var ekonomichef.

Vad är svårast i din nya roll?

– Det svåraste är att kunna prioritera rätt när pengarna är begränsade.

Vad lärde du dig som ekonomichef som du har nytta av nu?

– Det är aldrig fel att ha kunskap om hur mekanismerna bakom någonting fungerar. Det har jag med mig från tiden som ekonomichef.

Du har svarat att Jesus är din politiska förebild, varför?

– Jag tycker att Jesus är en förebild som alla kan ha oavsett religiös uppfattning och fråga sig ”What would Jesus do?”. Det handlar om sådana saker som den gyllene regeln, att behandla andra som du vill bli behandlad själv, och om att värna de svagaste i samhället.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev