Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Dagens Samhälle prisas för sin debattsajt

Publicerad: 14 mars 2017, 17:36

Sajten drivs av debattredaktörerna Daniel Wiklander, Karin Lagerholm, Sanna Rayman, debattchef och Karin Lundahl. Olov Carlsson, th, är chefredaktör.

Foto: Johan Bergmark, Rickard Kilström

Dagens Samhälles debattsajt dagenssamhalle.se är en av Sveriges fem bästa tidskrifter på nätet 2017. Det är tidningen Internetworld som står bakom den prestigefulla utnämningen. — Det är otroligt roligt och är ytterligare ett bevis för att vår medvetna satsning på att vara ett nav för kvalitativ samhällsdebatt är en framgång, säger Olov Carlsson, chefredaktör.


— Vi vill ju att Dagens Samhälle ska vara en naturlig och logisk startpunkt för både debatten och samtalet om de viktigaste välfärdsfrågorna likväl som om den politiska vardagen i Sveriges kommuner. Det här ett kvitto på att vår digitala position inom det området är fortsatt stark och tydlig, säger Olov Carlsson.

Tidningen Internetworld utser varje år landets 100 bästa sajter, Topp 100, där en jury rankar företag, organisationer, butiker, medier och kommuner etcetera som just nu är bäst på nätet.

Dagens Samhälle är en av de fem bästa i kategorin ”Tidskrifter”, vinnare är livsstilsbloggaren Underbara Clara.

Juryn anser att DS är en värdig vinnare för att sajten: ”Fortsätter att vara en naturlig startpunkt för debatt inom offentlig sektor. I slutet av 2016 tog Dagens Samhälle nästa steg och lanserade en app där prenumeranter kan ta del av papperstidningen i digital form.”

— Vi ser just nu en kraftig ökning vad gäller utbudet på debatt och opinion. I det läget hävdar vi oss bäst genom att stå stadigt och fortsätta leverera relevant samhällsdebatt utan krusiduller, säger Sanna Rayman, debattchef.

Nicklas Larson, digitalt utvecklingsansvarig, tycker att det är roligt att appen uppmärksammas.

— Vi har gjort en del utveckling under 2016, där appen såklart är en av de viktigaste delarna. Nu har våra läsare tillgång till tidningen både i mobil och på desktop vilket är bra när de till exempel är på resande fot. Att man dessutom kan läsa den i offline-läge är något som många lyft fram som positivt.

Under 2016 lanserade Dagens Samhälle också ett helt nytt inloggnings- och kontosystem där läsarna kan hantera alla digitala tjänster som de prenumererar på.

— Den nya kontohanteringen har lagt en stabil grund för fortsatt utveckling av digital tjänster riktade mot vår kärnmålgrupp, säger Nicklas Larson.

Det är tredje året i rad som dagenssamhalle.se utses till en av Sveriges fem bästa tidskriftssajter av Internetworld. 2015 vann Dagens Samhälle klassen och utsågs till Bästa tidskriftssajt 2015. 2014 utsågs sajten till Årets digitala tidskrift av branschorganisationen Sveriges Tidskrifter.

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev