Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Dagens Samhälle kan ta storslam

Publicerad: 10 oktober 2017, 08:30

Mediehuset kan vinna två priser på Tidskriftsdagen den 8 november. ”Att få två nomineringar känns helt fantastiskt", säger chefredaktör och vd Olov Carlsson.


–Att bli nominerad i en klass är stort. Att få två nomineringar känns naturligtvis helt fantastiskt, säger Dagens Samhälles chefredaktör och vd Olov Carlsson.

Dagens Samhälle är nominerat i de två kategorierna Årets tidskrift fackpress print samt Årets tidskriftsevent för Stora Samhällsgalan.

–Det här är en genuin laginsats. Det är hela Dagens Samhälle som organisation som nomineras och förhoppningsvis också vinner. Det är väldigt roligt att få leda ett sådant företag, säger Olov Carlsson.

Tidningen arbetar vidare framåt och nomineringarna sporrar redaktionen.

–Vi fortsätter satsa på vår papperstidning, tillsammans med vår sajt, och på unik researchtung journalistik. Vi har haft en rad avslöjanden och kartläggningar som har gett stort genomslag under året. Det tillsammans med vår formsäkra layout och genomarbetade grafik har uppenbarligen tilltalat juryn. Det är fantastiskt roligt och ett kvitto på att vi är duktiga, säger Olov Carlsson.

Att Stora Samhällsgalan nominerats till Årets tidskriftsevent ser Olov Carlsson som ett kvalitetstecken på ett arrangemang som uppskattas av branschen.

–För oss har det varit viktigt att bygga ett event och priskategorier som lyfter upp allt bra som görs runt om i våra kommuner. Efter fyra år är nu galan, priserna och eventet väl etablerade och årligen efterlängtat. Stora Samhällsgalan i kombination med den journalistik vi skapar före, efter och under gör dagen väldigt speciell och den kärlek vi möter från våra läsare, då vi visar upp goda exempel på välfärdsinsatser, är värt otroligt mycket, säger Olov Carlsson.

Priserna delas ut av organisationen Sveriges Tidskrifter i samband med den årliga Tidskriftsdagen som i år äger rum den 8 november på Cirkus i Stockholm. Sammanlagt 12 olika tidskriftspriser delas ut. Tillsammans verkar de för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.

Dagens Samhälle har tidigare bland annat varit nominerad till följande tidskriftspriser.

Årets marknadsföringspris, 2010, vinst

Årets innovativa satsning, 2011, vinst

Årets omgörning, 2011, nominerad

Årets journalist, 2011, nominerad (Johan Delby)

Årets ad, 2012, vinst (Tomas Backelin)

Årets tidskrift, fackpress, 2013, nominerad

Årets digitala tidskrift, 2014, vinst

Årets tidskrift, fackpress, 2014, nominerad

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev