Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Christina Kennedy ny chefredaktör för Dagens Samhälle

Publicerad: 21 februari 2020, 10:30

Christina Kennedy

Bonnier News förvärvade Dagens Samhälle i slutet av 2019. Nu får tidningen en ny chefredaktör i Christina Kennedy, i dag chefredaktör för Dagens Medicin och fyra nischtitlar inom life science-området.


Ämnen i artikeln:

Medier

– Christina Kennedy är en stark publicist med lång erfarenhet av beslutsfattares vardag och behov inom offentlig sektor. Jag är jätteglad att Christina har tackat ja till att åta sig Sveriges kanske viktigaste chefredaktörsjobb just nu. Dagens Samhälle fyller en enormt viktig funktion just med tanke på kommunernas utsatta läge, säger Peter Fellman, affärschef för Di-gruppen på Bonnier News.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillsammans med redaktionen bygga vidare på Dagens Samhälles starka varumärke och skapa oumbärlig journalistik för dem som fattar besluten i kommuner och regioner. Det är en särskilt viktig tid att bevaka de frågor som nu dominerar samhällsdebatten: integration, demografi, digitalisering, yttrandefrihet och välfärd, säger Christina Kennedy.

– Att ha koll på 310 kommuner och regioner är ingen lätt uppgift, men Dagens Samhälle har en otroligt kompetent redaktion som jobbar hårt med att verkligen ta reda på hur det står till, till exempel genom databasjournalistik, fortsätter hon.

Vilken skillnad kommer det att bli för Dagens Samhälles läsare med dig som chefredaktör?
– Jag hoppas att läsarna under året kommer att märka att vi är väldigt intresserade av vad som betyder mycket för dem. Vi ska förstå vad som håller läsarna vakna om nätterna, så att vi kan beskriva det på ett bra sätt. Kanske lugna dem i vissa lägen, men ibland hålla dem vakna lite till.

– Dagens Samhälle ska vara pinnen i gumpen där det fungerar dåligt, men också lyfta fram goda exempel, så att smarta lösningar kan spridas och utvecklas. De som fattar viktiga beslut i kommuner och regioner ska få ett bra grepp på läget så att de förstår framtiden först, säger Christina Kennedy.

Hon kommer att kombinera uppdraget som chefredaktör för Dagens Samhälle med rollen som chef för den organisation som rymmer 13 av Di-gruppens 16 branschtitlar. I den ingår förutom Dagens Samhälle och Dagens Medicin även Resumé, Aktuell Hållbarhet och Dagens Media, liksom ett stort antal nischtitlar inom life science, finans och energi. Sedan köpet i november i fjol har Dagens Samhälle startat en ny utbildningsverksamhet och utvidgar nu även sin eventverksamhet.

Bonnier News

Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och når över tre miljoner användare varje dag. Di-gruppen är ett affärsområde inom Bonnier News och samlar de svenska medieverksamheter som riktar sig mot olika branscher.
Dagens industri är den största titeln i gruppen, som kompletteras av branschtitlar i Bonnier Business Media som Resumé, Dagens Media, Dagens Medicin, Dagens Samhälle, Byggindustrin, Fastighetsnytt, och Aktuell Hållbarhet. Till gruppen hör också nischtitlarna Pensioner & Förmåner, Fond & Bank, Energimarknaden, Risk & Försäkring, Läkemedelsmarknaden, Apoteksmarknaden, Digital Hälsa och Kommunal Hälsa. Även Privata Affärer hör till Di-gruppen.
Gemensamt för dessa titlar är målsättningen att producera fördjupande journalistik för att ge läsarna de insikter de behöver för att lyckas bättre i sina branscher.

Örjan Björklund

Redaktionschef

ob@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

Medier

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev