Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Bråk om Halmstads borgmästarkedja för 80 000: ”Förtvivlad”

Publicerad: 28 april 2022, 11:17

”Kedjan ska vara en symbol som återknyter till det lokala”, säger Andreas Bergman (M) om kedjan till Hallandsposten. Stefan Pålsson (S) tycker moderaten borde bekostat halsbandet själv.

Foto: Hallandsposten, Johan Nilsson/TT

Halmstad kommun ska köpa en borgmästarkedja för 80 000 kronor för mer värdig representation. Oppositionsrådet Stefan Pålsson (S) baxnar: ”Jag blir förtvivlad”, säger han till P4 Halland.

Ämnen i artikeln:

Förtroendevalda

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Borgmästarkedjan ska bäras av kommunfullmäktiges ordförande under representation och ceremonier. Beslutet togs av nuvarande ordförande Andreas Bergman (M) och de två vice ordföranden, en socialdemokrat och en moderat. 

Andreas Bergman anser att kedjan kommer att göra ceremonier mer högtidliga och värdiga. Halsbandet ska designas av en lokal konstnär och bli ett avtryck av samtidskonsten, resonerar ordföranden. Med tanke på det är 80 000 kronor billigt, tycker han. 

Beslutet har kritiserats. Bland annat av kommunstyrelsens ordförande Jonas Bergman (M) som anser att det är otidsenligt.

– Jag blir förtvivlad när jag hör det. Jag tycker det är otroligt märkligt, vi ska inte inhandla guldhalsband för 80 000 kronor, säger oppositionsrådet Stefan Pålsson till P4.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev