söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Botkyrkastriden: Kf-ordförande hotar med domstol

Publicerad: 7 mars 2023, 08:43

Före detta kommuntoppen Ebba Östlin (S).

Foto: Bildbyrån

Bråket inom Socialdemokraterna i Botkyrka når nya höjder. Ordföranden i kommunfullmäktige Marcus Ekman (S) hotar med domstol för att partistyrelsen beslutade att inte godkänna 98 nya ansökningar om medlemskap, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Botkyrkatoppen Ebba Östlin bortröstadSenaste nyttSocialdemokraternaBrottslighet

Beslutet överklagas av Marcus Ekman och två personer som inte godkänts som medlemmar. De anser att beslutet strider mot partiets stadgar. ”Om partistyrelsen inte ändrar beslutet överväger vi att vidta rättsliga åtgärder”, står det i överklagan.

De nya medlemsansökningarna kom in under perioden 28 januari–16 februari. Till saken hör värvnings-sms som skickats runt till stöd för den förra kommunstyrelseordföranden Ebba Östlin.

Hon röstades ner i en förtroendeomröstning den 28 januari. Enligt flera medier kan det ha handlat om en kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till kriminella gäng. Partiets egen utredning har dock inte hittat någon sådan koppling.

Den 18 mars ska S i Botkyrka utse en ny gruppledare, tillika kandidat till ny kommunstyrelseordförande. Ebba Östlin är nominerad och utmanas av Emanuel Ksiazkiewicz.

TT

Läs mer om striden i Botkyrka

Tvekamp om makten i Botkyrka - ”Vi måste börja prata med varandra igen” 

S Botkyrka nekar nära 100 personer medlemskap 

Östlin inte nominerad av egna föreningen

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev