fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Avgångskrav mot Hörbytoppen Bladh in Zito

Publicerad: 15 juni 2022, 10:29

Cecilia Bladh in Zito förnekar att hon har haft någon insyn i hur hennes husrenovering betalades. Foto: Emil Langvad

Nu väcks krav på att Hörbys kommunstyrelseordförande Cecilia Bladh in Zito (SD) avgår. Det är politiker från flera partier som ställer kravet efter uppgifter i Aftonbladet om att hon anlitat svart arbetskraft.

Ämnen i artikeln:

ByggkostnaderSDSverigedemokraternaRegion SkåneSkatter

Åsa Nilsson

asa.nilsson@dagenssamhalle.se


– Om man inte kan redovisa att man har rent mjöl i påsen får man faktiskt ta och avgå, säger Renaldo Tirone (S), ordförande arbetarekommunen i Hörby, till SVT Nyheter Skåne.

Även andra politiker i Hörby kommun kräver hennes avgång, alternativt en time out, om uppgifterna om svart arbetskraft stämmer. 

– Om det är så att det har betalats ut svarta pengar utgår jag från att kommunalrådet lämnar alla sina uppdrag, och att förtroendet för henne som folkvald är förbrukat, säger exempelvis centerpartisten Patrik Karlsson till Skånska Dagbladet.

Det är Aftonbladet som har rapporterat om att flera olika källor säger att det har betalats ut stora pengar svart i samband med en husrenovering som hon och hennes ex-make gjort.

Cecilia Bladh in Zito kommenterar i ett pressmeddelande att det stämmer att hon som byggherre varit ansvarig för renoveringen, men att hon inte haft insyn i hur betalningen till hantverkare gått till. 

– Givetvis har jag ett formellt ansvar som byggherre men kan inte ta ansvar för hur min ex-man hanterat betalning och kontakten med byggare, säger hon i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Hörbys kommuntopp efter bråken: ”Medborgarna väljer inte tjänstemän, de väljer politiker”  

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev