måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Årets Samhällsbyggare: Upplands Väsby

Publicerad: 12 maj 2016, 06:45

Ett stort engagemang från de boende välkomnas av Alarik von Hofsten. ”Vi har fått in flera hundra förslag som alla var realistiska att genomföra.”

Foto: Anders Wiklund, TT

Vinnare av Årets Samhällsbyggare: Upplands Väsby för sitt poängsystem i bostadsbyggandet. Drygt 2 000 lägenheter ska byggas i Upplands Väsby i området Fyrklövern. Byggherrar som bidrar till innovativ stadsutveckling får rabatt på markpriset.

Ämnen i artikeln:

Årets SamhällsbyggareBostadspolitik

Juryns motivering: Vår tids största utmaningar och nyckelfrågor kräver nya lösningar. Nya lösningar kräver nya tankar. Med ett omfattande idéarbete som grund, där invånare, organisationer och andra involverats, har ett unikt incitamentssystem skapats – ett system som dessutom ger kommunen en hållbar styrmodell för att säkra och ta ansvar för en god framtida stadsmiljö. Modellen har på ett innovativt sätt bidragit till att sätta fart på byggandet av bostäder.”

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 38 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svenska samhällsfrågor

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vår nyhetstidning. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev