tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Ännu ett liberalt kommunalråd lämnar i protest mot SD

Publicerad: 26 november 2021, 10:03

Mohamad Hassan öppnar för att kandidera till riksdagen för L, han vill påverka partiets rikspolitik.

Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Liberalen Mohamad Hassan lämnar Uppsalas kommunpolitik efter valet. Beslutet beror bland annat på partistyrelsens närmande till Sverigedemokraterna, berättar kommunalrådet för Upsala Nya Tidning.

Ämnen i artikeln:

LiberalernaVal 2022

Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Mohamad Hassan har varit aktiv kommunpolitiker i Uppsala i 20 år, varav tre mandatperioder som kommunalråd. Efter valet avsäger han sig sina uppdrag, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Kommunalrådet säger att det är dags för honom att göra något nytt och att beslutet skyndats på av att partiet öppnat för att samarbeta med SD på riksplanet.

Samtidigt öppnar Mohamad Hassan för att kandidera till riksdagen för L.

– Vi som tycker annorlunda i vägvalet kring SD har förlorat, men vi behöver visa väljarna att det finns socialliberaler kvar som håller extremisterna på avstånd.

LÄS MER: ”Jag vet att jag kommer att få skit” – lång intervju med Mohamad Hassan

I veckan meddelade Helena Hedman Skoglund – liberalt kommunalråd i Uppsala – att hon avsäger sig alla politiska uppdrag och lämnar sin post i februari.

– Det finns två skäl till att jag väljer att lämna. Jag vill ha mer tid tillsammans med mina barn samtidigt som jag inte känner mig bekväm med vissa av mitt partis beslut på riksplanet, säger hon i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev