onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunpolitik

Ännu en politiker lämnar SD Forshaga: ”Det startas bränder hela tiden”

Publicerad: 4 augusti 2023, 14:20

Ellinor Jönsson säger till Nya Wermlands-Tidningen att hon under ett halvår gjorde allt arbete i SD-styrelsen själv.

Foto: Sverigedemokraterna Forshaga-Deje

Sverigedemokraterna i Forshaga är ett ”urspårat tåg”. Det uppger kommunföreningens vice ordförande Ellinor Jönsson som är den senaste i raden att hoppa av. Hittills i år har åtta förtroendevalda lämnat partiet.


Petter Jerdén

petter.jerden@dagenssamhalle.se


Sverigedemokraterna gjorde ett starkt val i Forshaga kommun och är nu näst störst efter Socialdemokraterna. Partiet gick från fem till åtta mandat i kommunfullmäktige men har plågats av interna stridigheter. Hittills har åtta politiker lämnat fullmäktigegruppen, fyra ordinarie ledamöter och lika många ersättare.

På fredagen meddelade fullmäktiges andra vice ordförande Ellinor Jönsson att hon lämnar politiken helt och hållet, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen. Till skillnad från de andra avhopparna kommer hon inte att sitta kvar som politisk vilde.

Ellinor Jönsson säger att hon har kämpat för att få ihop en fungerande styrelse, men att arbetet har försvårats av intriger och bristande ledarskap. Hon jämför SD Forshaga-Deje med ett ”urspårat tåg” men vill inte närmare gå in på vad som har hänt.

– Jag vill inte starta ett krig. Det har vi haft nog av. Det startas bränder hela tiden, både internt i föreningen och i politiken. Det finns väldigt lite sans och förnuft i det hela.

LÄS MER:

75-åring blir SD:s första regionordförande

Här ger hemliga ”Tidöavtal” SD makt lokalt – ”Det bästa av två världar”

Exnazister och politiska vildar – historien bakom Klippans styre

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev