Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Unik dom: Vårdchefer döms för brott mot meddelarfriheten

Publicerad: 18 oktober 2022, 12:27

Två chefer på ett av Attendos boende döms för att ha försökt att tysta ett vårdbiträde.

Foto: JONAS EKSTROMER

Vårdbiträdet varnades av arbetsgivaren efter att ha berättat om brister på ett äldreboende under coronapandemin. Nu döms två av tre åtalade chefer för brott mot meddelarfriheten.

Ämnen i artikeln:

ÄldreboendeAttendoMeddelarfrihetSenaste nytt

Det kvinnliga vårdbiträdet har medverkat i en P1-dokumentär och hennes fall har uppmärksammats tidigare.

När coronasmittan tog sig in på äldreboendet där hon jobbade och flera äldre dog slog hon larm till medier om det bristande smittskyddet. Det ledde till att hon kallades till ett möte med tre chefer och där fick motta en varning av arbetsgivaren, det privata vårdföretaget Attendo.

Enligt företagsledningens motivering bröt vårdbiträdet mot lojalitetsplikten.

Attunda tingsrätt anser att vårdbiträdet fick erinran för att ha lämnat uppgifter om verksamheten till medier. Men en av de åtalade bedöms inte ha deltagit i detta på något straffbart sätt, varför denne frikänns. De två andra döms till dagsböter, vilket åklagaren begärt, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

– En central fråga har varit om erinran utgjorde en så kallad disciplinåtgärd i lagens mening, vilket krävs för straffbarhet. Tingsrätten har bedömt att erinran innebar en disciplinåtgärd för vårdbiträdets uppgifter i media, säger rättens ordförande,, lagmannen Anders Dereborg i en kommentar.

Tingsrätten avslår däremot skadeståndskravet mot de åtalade. Rätten anser visserligen att vårdbiträdet har utsatts för en allvarlig kränkning som ger rätt till skadestånd. Men de två dömda personerna har begått gärningen i tjänsten och då är det arbetsgivaren som normalt är skadeståndsskyldig. Enligt skadeståndslagen blir arbetstagaren personligen ansvarig endast om det finns synnerliga skäl för det, skriver tingsrätten i pressmeddelandet.

Lagen, brott mot lagen om meddelarskydd, trädde i kraft 2017.

I offentlig vård har personalen meddelarskydd, alltså en grundlagsskyddad rätt att anonymt lämna information till massmedier. Meddelarskydd gäller även för anställda i privata bolag som finansieras med offentliga medel, som Attendo. Lojalitetsplikten begränsar personalens yttrandefrihet något, men så länge man larmar till medier är man skyddad av meddelarskyddet, enligt fackförbundet Kommunal.

Tina Remius Strömberg,TT/DS

LÄS MER: Rättegång mot Attendochefer – unik prövning av ny lag

LÄS MER: Efter avslöjande: Stockholms stad kräver att Attendo förklarar sig

LÄS MER: Utbildar om anställdas rätt att prata med medier: ”Inget ska sopas under mattan”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev