måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Tidigare kommunal vd åtalas för mutbrott

Publicerad: 10 oktober 2022, 14:29

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Tre personer åtalas för mutbrott med kopplingar till Sundsvalls kommuns fastighetsbolag Skifu. Bolagets förre vd är misstänkt för att ha tagit emot förmåner i miljonklassen.

Ämnen i artikeln:

FastigheterMutor

Johan Delby

jd@dagenssamhalle.se


Förundersökningen har pågått i ett par år. Sent på fredagen lämnade så vice chefsåklagare Mats Jansson vid riksenheten mot korruption in åtalet som innebär att två företagare i fastighetsbranschen kommer att ställas inför rätta för givande av muta och den förre vd:n för kommunala fastighetsbolaget Skifu för tagande av muta i tre fall, varav ett betecknas som grovt, rapporterar lokala medier.

Åtalet handlar främst om ett brott kopplat till ett projekt med fjällstugor. Enligt åklagaren ska den tidigare vd:n för endast 50 000 kronor ha fått köpa ett bolag som i själva verket hade tillgångar på drygt 2 miljoner kronor, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Den förre vd:n misstänks också för att ha tagit emot förmåner i form av sponsring av en anhörigs idrottsutövning samt ett hyreskontrakt på en lägenhet i centrala Sundsvall.

Samtliga tre åtalade nekar till brott.

Den nu åtalade vd:n valde att säga upp sig i samband med att misstankarna mot honom väcktes för två och ett halvt år sedan.

LÄS MER: Hayaat Ibrahim: Då ska du tacka nej till leverantörens middag

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev