Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Regionråd skickade nakenbilder – kan bli politisk vilde

Publicerad: 8 januari 2021, 11:37

Efter ett krismöte i oktober tog Dan Sylvebo timeout av personliga skäl. Sedan det framkommit att han skickat nakenbilder på kvinnor utan deras tillåtelse kräver nu flera inom Moderaterna att han avgår från sin post.

Foto: Region Jönköping

Regionrådet Dan Sylvebo (M) i Jönköping spred nakenbilder på kvinnor han haft en relation med. Nu kan han bli politisk vilde.


Ämnen i artikeln:

BrottModeraterna

Det är P4 Jönköping som avslöjat att den timeout som Dan Sylvebo (M), regionråd i opposition, tog under hösten berodde på att han skickat nakenbilder. Enligt radiokanalen ska det ha handlat om nakenbilder på två kvinnor han haft en relation med som han utan deras tillåtelse spridit till bekanta. Dessutom ska han ha skickat bilder på sitt könsorgan, så kallade ”dick pics”.

Gällande nakenbilderna på de båda kvinnorna skriver Dan Sylbebo till Dagens Samhälle “jag ångrar djupt att jag skickade de bilderna, de var till en person. Jag vill be de båda kvinnorna om total ursäkt. Det var givetvis fel på alla sätt och vis”.

Enligt honom var den “dick pic” han skickade en del av en “ömsesidig frivillig chat” där han utbytte bilder med en kvinna. Han säger att han själv berättade detta för Moderaternas gruppstyrelse men hävdar att någon har läckt uppgiften “enbart för att skada mig som person”.

Carina Källman, gruppstyrelseordförande för Moderaterna i regionfullmäktige, har haft ett samtal med Dan Sylvebo om bilderna.

– Han bekräftade att han har skickat nakenbilder. Jag talade om för honom att det både är motbjudande och riktigt omdömeslöst. Det bryter både mot partiets värdegrund och min personliga värdegrund, säger Carina Källman till Dagens Samhälle.

Moderaternas regiongrupp ska om två veckor ta ställning till om de har fortsatt förtroende för Dan Sylvebo. Om partiet inte vill ha honom kvar kommer han att fortsätta som politisk vilde.

– Det finns en process för att hantera min framtid i paritet och jag är beredd att genomgå den. I fall att det uttrycks misstroende så kommer jag att stanna kvar på min post. Med eller utan parti så tror jag att jag förmåga att åstadkomma någonting politiskt. Även med hänsyn till det som har hänt. Det som har hänt har rört mitt privatliv och det har inte påverkat min förmåga att verka politiskt, säger Dan Sylvebo när han senare ringer upp Dagens Samhälle.

Du tycker inte att det här har skadat väljarnas förtroende för dig?

– Jo, det förstår jag att det har gjort men jag har bett om ursäkt och ska försöka att återskapa förtroendet. Det kan jag bara göra genom att arbeta politiskt.

Samuel Åsgård

Reporter

sa@dagenssamhalle.se

Ämnen i artikeln:

BrottModeraterna

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev