lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

När det skjuts har alla ett ansvar

Skjutningarna i Göteborg får inte bli en arena för politiskt käbbel. När det skjuts i storstäder och på mindre orter kan ingen politisk gruppering avsäga sig sitt ansvar. Det ansvaret är både nationellt och lokalt och kräver ett långsiktigt engagemang.

Publicerad: 14 april 2015, 09:23

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Skjutningarna i Göteborg som sist berövade två människor livet och skadade flera andra är inte en arena för politiskt käbbel. Foto: Adam Ihse, TT


Ämnen i artikeln:

PolisenBrottslighetUtanförskap

REPLIK. Skjutningarna i Göteborg som sist berövade två människor livet och skadade flera andra är inte en arena för politiskt käbbel. Vi sitter i den här båten tillsammans, oavsett partitillhörighet. Att göra som Jonas Ransgård (M) gör i artikeln ”Unga utan framtidstro ett rödgrönt misslyckande” i Dagens Samhälle den 25 mars hjälper ingen. Precis som han skyller på oss skulle vi kunna skylla på den borgerliga regeringen. Deras politik under de senaste åtta åren har försämrat skolan, låtit arbetslösheten bita sig fast och ökat klyftorna mellan människor.

Sanningen är i stället att vi alla har ett ansvar. När det skjuts i såväl storstäder som på mindre orter kan ingen politisk gruppering avsäga sig ansvar. Det ansvaret är både nationellt och lokalt.

Vi socialdemokrater har under en längre tid begärt skärpta vapenlagar – det krävs för att vrida vapnen hur händerna på dem som skjuter i dag. Det kravet står vi fortfarande bakom. Samtidigt behövs sociala insatser, bra skola och fler arbetstillfällen för de unga som växer upp i dag.

I Göteborg gör vi rödgröna ett omfattande arbete för att minska klyftorna. Människor måste våga tro på en bättre framtid för sig själva och sina vänner, kunna hitta andra förebilder och känna trygghet. Det ansvaret måste vara ett långsiktigt engagemang och det kan ingen politiker slå ifrån sig.

Marina Johansson, kommunalråd (S) i Göteborg med ansvar för sociala frågor

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev