måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Juridik

Kommunal chef i Göteborg avskedad – anställde sin svärfar

Publicerad: 24 januari 2023, 15:42

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

En kommunal chef anställde sin egen svärfar och gjorde inköp som inte redovisades. Nu har Göteborgs stad avskedat chefen och gjort en polisanmälan.

Ämnen i artikeln:

ArbetsgivareÄldreboendeGöteborg

I fredags meddelade Göteborgs stad att en chef vid ett äldreboende i kommunen avskedades i höstas. Efter ett tips till kommunens visselblåsarfunktion i september inleddes en utredning som visade att chefen anställt en nära anhörig samt gjort stora inköp som inte redovisats.

Enligt Dagens Nyheter, som tagit del av den delvis sekretessbelagda utredningen, har chefen anställt sin svärfar som lokalvårdare. I två års tid var svärfadern anställd, men enligt utredningen har han inte jobbat på äldreboendet under den tiden. 

Utredningen konstaterade att det kan handla om jäv. Det slogs också fast att ”enhetschefen därmed ljugit” i samtal med sin verksamhetschef.

Dessutom gjordes en polisanmälan om misstänkt fall av bedrägeri, då enhetschefen gjort inköp som inte gick till verksamheten och vars kostnader heller inte redovisats. Vilka summor det handlar om och vad som har köpts vill kommunen inte kommentera.

Både enhetschefen och lokalvårdaren avskedades den 28 november.

Edin Jusovic

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på samhället

Välj nyhetsbrev